Nyheter

Vill utveckla Näsudden

Nyheter Vad sägs om ett våffelcafé med allsångskvällar vid Hindsens strand? Det kan bli verklighet om en kommuninvånares tankar slår in.

En kommuninvånare föreslår en satsning på att utveckla Näsuddens restaurang och badplats. Bild: David Alin

Det har genom åren förts flera diskussioner om restaurangen vid Näsuddens badplats. Nu blåser en kommuninvånare åter liv i debatten på nytt. I ett medborgarinitiativ föreslår kommuninvånaren att restaurangen omvandlas till ett våffélcafé under sommarmånaderna.

– Varför inte använda fastigheten, som har varit restaurang, under sommarmånaderna juni-augusti till våffelcafé, låta ungdomar få ett tillfälle att driva ”egen verksamhet”. Titta på andra ställen där man har våffelcaféer med framgång under sommartiden. En gång i veckan till exempel och då med någon form av underhållning, någon från kommunen som har något intressant att informera om, polisen, regionen exempelvis. Allsångskväll, samarbeta med kulturskolan et cetera. Där finns platser för många besökare både ute och inne. Tänk fina kvällar med utsikt över Hindsen, underbart, skriver kommuninvånaren.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 3 november. I skrivande stund har 31 personer ställt sig bakom invånarens tankar.

– Bra förslag, skriver en kommuninvånare.

Taggar

Dela


Läs mer

En klubb med uppsving
Vill utveckla Näsudden – så svarade kommunfullmäktige

11 reaktioner på Vill utveckla Näsudden

Sälj av det och även Solgården till privatinvesterare så vi kan göra tomter där för nya hus.

Tycker det var ett fint förslag ,det är ju ett fantastiskt läge, man saknar att det inte är någon verksamhet därute .

Detta låter som ett jättebra förslag, då denna fina fastighet som ligger så vackert beläget i dag står i stort sätt fullständigt outnyttjad.
Jag och min arbetskollega klipper och sköter om grönytorna runt omkring badplatsen och vid fastigheten.
Det skulle verkligen kännas meningsfullt om detta vackra område kunde få ”blomstra” igen.
Kommunen lät även göra en rejäl ansiktslyftning i form av beskärning med mera längs med sjösidan i vintras, så nu är det även fri sjöutsikt igen!
Hoppas och önskar att detta förslag blir till verklighet.

Ett jättebra förslag att utnyttja Näsudden som café/restaurang. Har saknat det. Det får ju inte förfalla, eller hur ?

Låter som en jättebra idé, såg också att de som har kaféet i Apladalen sagt upp sitt kontrakt så där behövs det också något roligt.

Låter toppen🤗 kanske till och med man kan få hyra till företag, exempelvis kanot, grillkvällar, karaokeuppträde, ja allt möjligt 🤩 fint ställe med toppenläge

Kommentarsfunktionen är stängd