Nyheter

Ändrade riktlinjer för nattis 

Nyheter Barn och utbildningsnämnden beslutade om ändrade riktlinjer för nattisverksamheten.

Barn och utbildningsnämnden beslutade om ändrade riktlinjer för nattisverksamheten. Arkivfoto

Vi har tidigare berättat om nattisverksamheten i Värnamo kommun.

På barn- och utbildningsnämndens sammanträde diskuterades en revidering av riktlinjerna för barnomsorg i Värnamo kommun. Nämnden beslutade att ändra i riktlinjerna.

– De helger när nattis kommer att vara stängt öppnas verksamheten upp vid klockan 20 på söndagskvällarna, så att barn till de som jobbar ständig natt får sova där. De som jobbar ständig natt kan inte reglera sina scheman på samma sätt som personal inom vård och omsorg, säger Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande. 

Ingen reserverade sig mot beslutet. 

En privatperson som motsätter sig ovan nämnda beslut är Jacqueline Wennersten, som i förra veckan överlämnade namninsamlingen till Maria Johansson (C).

– Maria vill se invånarnas engagemang, men det hade känts bättre om man hade fått något tillbaka. 692 underskrifter och endast en ynka liten ändring kunde BUN göra. Jag är inte alls nöjd med detta, då förändringen är så liten att den knappt är märkbar. Frågan kvarstår hur man ska lösa röda dagar, resten av de stängda helgerna och fyra veckors semesterstängt. Värnamo kommun är till för många, men definitivt inte för alla. Den här kommunen är inget för mig och många andra stjärnfamiljer, säger hon.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ändrade riktlinjer för nattis 

Vi behöver nattis – jag och min fru vi jobbar inom vården – men vi behöver nattis. Vad ska vi göra? Det är lätt att göra ett lag men måste tänka för de andra inte bara egen sida. De som sitter högre när vi behövde för att jobba, de har det bra nu, men de tänker inte för oss. Men de måste tänka inför nästa val. Kanske de sitter inte mer på de stolarna de sitter nu.

Kommentarsfunktionen är stängd