Motorsport

Alfons byter Vetlanda mot Lejonen

Motorsport Värnamoföraren Alfons Wiltander byter Vetlanda mot moderklubben Lejonen inför kommande säsong.

Värnamoföraren Alfons Wiltander byter Vetlanda mot moderklubben Lejonen inför kommande säsong. Arkivbild: David Alin

Som 4-åring startade Alfons Wiltander från Värnamo sin speedwaykarriär i Lejonen på minsta motorcykeln PW50. Alfons har haft speedwayen med sig sedan barnsben inom familjen och är kusin med Lejonens Casper Henriksson. Efter några år gick han vidare till Vetlanda där han haft ett nära samarbete med Vetlandas tidigare ledare Mikael Wirebrand och utvecklats till en av Sveriges bästa juniorer. Efter nio år i Vetlanda har nu Alfons bestämt sig för att det är dags att komma tillbaka till Lejonen igen.

Alfons har representerat Sverige i ungdomslandslaget både på EM- och VM-nivå och har samlat på sig mycket internationell erfarenhet trots sin unga ålder. Alfons kommer att representera Lejonen i 250-serien och siktar även på att bli topp tre individuellt i Sverige i klassen. Den kommande säsongen är Alfons sista på 250-kubikscykeln innan det är dags att ta steget upp på stor cykel. Målet är att samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt och få möjlighet att representera Sverige i NM, EM och VM.

– Det känns väldigt bra att få återvända till moderklubben efter nio år i Vetlanda. Det blir en härlig nytändning och jag kommer få stora möjligheter att utvecklas vidare som förare i Lejonens organisation, säger Alfons Wiltander till klubbens hemsida.

Läs vårt reportage om Alfons Wiltander här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *