Fotboll

Skoglund: Blir någon av dessa IFK:s nye huvudtränare?

Fotboll Igår blev det klart att Robin Asterhed lämnar IFK Värnamo. Nedan tar vi oss en titt på fyra möjliga kandidater som kan ersätta.

Vem ska ersätta Robin Asterhed? Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen och David Alin.

I denna artikel berättade IFK:s sportchef Håkan Söderberg att de söker en ny tränare med liknande profil som Robin Asterhed. Det ska vara en ung och hungrig tränare.

Jag ska erkänna att jag inte har järnkoll på tränarskaran i svensk fotboll. Så möjligtvis kan det vara så att mina kandidater nedan faller ifrån av olika anledningar, exempelvis att de saknar nödvändig utbildning eller är uppbundna av kontrakt, etcetera.

Kandidaterna är framtagna efter eget huvud samt tips jag fått från mer fotbollskunnigt folk än mig själv som jag frågat.

Andreas Tegström, 42 år

Hade en fin fotbollskarriär som aktiv med spel i den norska högstaligan och superettan. 2015 tog han över som tränare i Jönköpings-laget Assyriska och tog dem från division 3 till ettan på kort tid.

Tränar denna säsongen Sandefjord i Norge och som det ser ut just nu så kommer han ta dem till nytt kontrakt i högstaligan.

Mak Adam Lind, 33 år

Hade sitt första tränaruppdrag i Husqvarna FF innan han i december presenterades av Borås-laget Norrby. Där har han gjort ett bra jobb med den lilla kvartersklubben som ju den här säsongen spelat i samma serie som IFK och som har varit en toppkonkurrent i serien.

Nämns ofta som ett framtidsnamn och kan mycket väl vara redo för allsvenskan nu.

Oscar Hiljemark, 29 år

Gislaveds-sonen avslutade överraskande sin egna aktiva fotbollskarriär i somras på grund av skador. Har sedan dess verkat som assisterande tränare i den danska klubben AaB.

Det är oklart om den forne landslagsspelaren har de rätta utbildningarna som krävs och han saknar också erfarenhet som tränare. Men kom då ihåg att Robin Asterhed också saknade rutin från ledaruppdrag inom seniorfotbollen. Med Thern vid sin sida skulle det kunna gå vägen för Hiljemark också.

William Strömberg, 33 år

Trots sin ungdom så har han en gedigen erfarenhet med bland annat tio år inom Djurgårdens verksamhet. Har även haft delat huvudansvar i damallsvenska Linköping samt varit assisterande tränare för p-16-landslaget.

Sedan årsskiftet är han assisterande tränare i IFK Göteborg där han skrev ett tvåårskontrakt och det är väl det som skulle kunna ställa en övergång till Värnamo. Liksom Hiljemark saknar han rutin att ha huvudansvaret över seniorer, men där kan han luta sig mot Jonas Thern till en början.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Skoglund: Blir någon av dessa IFK:s nye huvudtränare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *