Fotboll

”På det personliga planet känns det jättetråkigt”

Fotboll Idag blev det klart att Robin Asterhed lämnar IFK Värnamo efter säsongen. Nu får den nuvarande sportchefen Håkan Söderberg ge sig ut på tränarjakt. – Vi vill försöka hitta en profil som är väldigt lik, berättar han för Värnamo.nu.

Håkan Söderberg och Robin Asterhed. Foto: Henrik Skoglund

Det blev bara en säsong i IFK Värnamo för Robin Asterhed. I dag blev det klart att han blir ny chefsscout i Malmö FF. IFK:s sportchef Håkan Söderberg berättar att han känt till MFF:s intresse för Asterhed ett tag.
– Det var egentligen efter Eskilstuna som han fattade det avgörande beslutet och jag tror att det var en viktig faktor för Robin att säkra det sportsliga innan man gick ut med detta.

Hur känns det att han lämnar?
– Personligen känner jag att det är jättesorgset, för det är en otroligt härligt och fin människa som jag har kommit väldigt nära. Så på det personliga planet känns det jättetråkigt. Ur föreningens och idrottens perspektiv så är det sånt här som händer och det vet vi att ingen är oersättlig.

Kan man som klubbledare ändå känna att det är en fjäder i hatten att ni levererar till en sådan storklubb som Malmö FF?
– Ja, faktiskt. Jag tror Värnamo är väldigt respekterade i Fotbollssverige och kända för att leverera talanger till större klubbar och uppdrag. Det här är ju ett bevis på att vi även kan utveckla och utbilda ledare som vill framåt i sin karriär. Det tycker jag vi ska vara stolta över.
– En fjäder till Jonas (Thern) också som är en viktig del i att Robin har klarat sitt första år som seniortränare.

Robin Asterhed kom till Värnamo inför superettan och man skrev då ett ettårskontrakt.
– Robin är uppvuxen i Malmö FF och när ett sånt här erbjudande kommer så får han ju bestämma om han ska stiga på tåget eller inte. Oavsett kontraktstid med oss så tror jag det hade varit svårt för honom att säga nej till det här uppdraget, säger Håkan Söderberg.

Den unge tränaren blev en succé bredvid Jonas Thern och nu vill man från klubbens sida hitta en liknande profil och karaktär på sin näste huvudtränare.
– Jag frågade Robin idag när vi käkade lunch om han har någon tvillingbrorsa, men det hade han inte tyvärr, säger Håkan Söderberg och skrattar innan han fortsätter:
– Vi tror väldigt mycket på det här med att hitta folk som vill framåt i sina karriärer och livet. Det är mycket mer värdefullt än att bara sitta på en massa erfarenhet och inte ha något driv längre.

Har du någon ny tränare på kroken?
– Nej, det har jag inte. Även om jag känt till att det kan hända så var det först för någon vecka sedan som det blev på riktigt.
– Några kontakter är inte tagna, men det är klart att i huvudet finns det väl något och några namn som skulle kännas spännande.

Vilka är de namnen?
– (skratt) Ja du, det brukar ni journalister vara duktiga på att hitta.

Taggar

Dela


1 reaktion på ”På det personliga planet känns det jättetråkigt”

Jahaa.. bara att gratulera Robin till fantastisk möjlighet hos Malmö
Så vad finns där ute på marknader för möjliga tränare till Värnamo?
Håkan: Ring Stefan Billborn (tidigare Hammarby)!
Då ges publiken i Värnamo möjligheten att se rolig och anfallsinriktad fotboll nästa år

’Bajen, och Bira, Karneval’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *