Nyheter

Ytterligare intrång på Flymossen: ”Miljarder människor kommer dö”

Nyheter Efter att polisen gripit fyra personer för olaga intrång på Flymossen utanför Bredaryd var det dags igen. I en direktsändning på Facebook hindrar de en maskin för torvbrytning. Uppdaterad text, brottsrubriceringen ändrades under onsdagseftermiddagen och är nu grovt olaga intrång och grov skadegörelse

Skärmdump Facebook

Aktivisterna från Återställ våtmarkerna som gång på gång ockuperat Flymossen har blivit en följetong de senaste dagarna. Under morgonen greps fyra personer av polis och strax efter det så drog organisationen igång en direktsändning på Facebook där de hindrar en maskin för torvbrytning att utföra sitt arbete.’

I videon visas när en aktivist tar kontakt med föraren som är polsk. Efter en stunds diskussion lämnar han maskinen.
– Jag står inte ut att veta det jag vet och inte göra motstånd. Jag står inte ut med att veta att åtta miljarder människor kommer dö och sättet de kommer dö på, säger en av aktivisterna i videon.

När tidningen ringer polisens presstjänst kan de inte svara på om det kommit in ett nytt larm om intrång efter det som kom under morgonen.
– Det jag vet är att det vistades personer på laglig mark så att säga när vi var där förra gången. Det kan ju hända att de nu gjort intrång på mark de inte fått vara på. Det här tar resurser i vårat arbete, säger polisens presstalesperson Jonny Gustavsson.

Jonny Gustavsson berättar också att de personer som greps under morgonen tidigare gjort sig skyldiga till brott i samma ärende.

Uppdaterad text kl 16.00;
Polisen meddelade under eftermiddagen att de klockan 13 grep ytterligare elva personer.

Uppdaterad text kl 16.23; 
– Brottsrubriceringen är nu ändrad till grovt olaga intrång och grov skadegörelse, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Henrik Skoglund
Sara Mejving

Taggar

Dela


Läs mer

Löftet efter ockupationen: ”Kommer givetvis fortsätta”
Beskedet: Alla klimataktivister släppta ur häktet

6 reaktioner på Ytterligare intrång på Flymossen: ”Miljarder människor kommer dö”

Om man nu vet vad som kommer att hända och hur det kommer att hända så kanske man ska kontakta rätt instans för det och berätta istället för att på våtmarker och tala i gåtor.

Vi hade mycket mer våtmark i Sverige förr med bra mycket mer mygg och då hade vi även problem med malaria här i norr. Är det ett bättre alternativ i jämförelse med den här hemligstämplade händelsen som någon aktivist vet mer om än oss andra?

Och, miljarder människor kommer att dö på grund av torvbrytning utanför Bredaryd?

Samhället och rättsväsendet måste agera mot dessa element. Miljöpartiet och dessa terrorister/aktivister kan inte styra och ställa som de själva vill. Det märks att pengar saknas inom psykvården, de här människorna behöver hjälp!

För att få stopp på detta måste ni sluta att rapportera om sådana uppror.

Kommentarsfunktionen är stängd