Nyheter

Vill ha läktare i sporthall – så svarar kommunen

Nyheter Teknik- och fritidsförvaltningen har utrett ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare vill ha på läktare i sporthallen vid Forsheda skola. Teknik- och fritidsnämnden föreslår avslag på idén. Arkivbild

Under våren fick Värnamo kommun ett medborgarinitiativ om att bygga en läktare i sporthallen vid Forsheda skola.  När omröstningen avslutades hade 346 personer ställt sig bakom initiativtagarens idé, vilket innebär att ärendet ska behandlas politiskt. Kommunfullmäktiges ordförande lämnade vidare förslaget till teknik- och fritidsnämnden för vidare handläggning. Nu har teknik- och fritidsförvaltningen utrett ärendet och på nämndens senaste möte var det uppe för behandling. Läs förvaltningens utredning i sin helhet nedan:

Teknik- och fritidsförvaltningen konstaterar att Forsheda IF under året har haft 28 matcher i Forsheda sporthall, fördelat på både ungdomar och seniorer. Från och med januari 2024 är Park Arena tillgänglig för matcher. Park Arena har en läktarkapacitet på 250 personer. Teknik- och fritidsförvaltningen gör bedömningen att det är möjligt för Forsheda IF att, vid behov av läktare, förlägga aktuella matcher till Park Arena i Värnamo tätort.

Teknik- och fritidsnämnden gick på förvaltningens linje och beslutade att föreslå avslag på medborgarinitiativet.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha direktbuss mellan Värnamo och Landvetter