Nyheter

Vill ha direktbuss mellan Värnamo och Landvetter

Nyheter – Låt oss knyta samman Värnamo med världen, och starta en direktbuss till Landvetters Flygplats. Det föreslår en kommuninvånare som föreslår satsningen på en direktbuss mellan Värnamo via Bredaryd till Landvetter.

– Låt oss knyta samman Värnamo med världen, och starta en direktbuss till Landvetters Flygplats.  Det föreslår en kommuninvånare som föreslår satsningen på en direktbuss mellan Värnamo via Bredaryd till Landvetter. Bild: Pressbild

Läs invånarens förslag i sin helhet nedan:

”Värnamo växer, och det gör även Landvetter Flygplats.

Nu senast tillkommer en direktlinje från Landvetter till New York.  Sedan tidigare kan du flyga direkt till Paris, London, Barcelona, Frankfurt, Amsterdam, Istanbul, Budapest, Warszawa, Oslo, Köpenhamn, Malaga, Zürich, Kanarieöarna, Kap Verde, med fler och nu alltså även New York.

Låt oss knyta samman Värnamo med världen, och starta en direktbuss till Landvetter Flygplats.  Kanske med tre avgångar om dagen (tidig morgon, lunch och sen kväll). Trevligt och praktiskt för oss som bor i Värnamo. Bra för näringslivet.

Hoppas på din röst!”, skriver initiativtagaren.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 18 mars. I skrivande stund har 145 personer ställt sig bakom kommuninvånarens tankar, vilket innebär att förslaget behandlas politiskt under året.

Taggar

Dela


Läs mer

Högtflygande förslag behandlas politiskt
Vill ha direktbuss till Landvetter – så svarar kommunen
Vill ha läktare i sporthall – så svarar kommunen

13 reaktioner på Vill ha direktbuss mellan Värnamo och Landvetter

Problemet är att personen försöker gå genom kommunen när kollektivtrafiken upphandlas av regionerna.

Hej! Det skulle var bra om de vill och kan göra. Det finns många invånare som åker från Gislaved till Kosova och två gånger i veckan fins flyg direkt från Landvetter till Prishtina. Gör detta.

Med så få passagerare per tur lär bussresan bli dyrare än flygresan. Men det är klart om skattebetalarna ska betala för det så får ju alla vara med och dela på glädjen för de som flyger!

Haha, skulle bli en väldigt dålig lönsamhet för det företag som sätter in en direktbuss på den sträckan. Skulle det vara i regionens nät skulle det bli väldigt dyrt för alla invånare att betala en buss för väldigt få resenärer. Tror knappast det finns något behov för en sådan direktbuss. Att istället ha en buss som går exempelvis Växjö/Ljungby till Göteborg via Värnamo hade kanske varit mer lönsamt .

Mycket bra idé, så slipper man köra dit var och varannan vecka och hämta familj och vänner.

Kommentarsfunktionen är stängd