Nyheter

Vill ha direktbuss till Landvetter – så svarar kommunen

Nyheter Kommunledningsförvaltningen har utrett ett populärt medborgarinitiativ.

– Låt oss knyta samman Värnamo med världen, och starta en direktbuss till Landvetters Flygplats. Det menar kommuninvånaren som föreslår satsningen på en direktbuss mellan Värnamo-Bredaryd-Landvetter. Pressbild: Flygbussarna.se

I början av året berättade vi att en kommuninvånare föreslår satsningen på en direktbuss mellan Värnamo-Bredaryd-Landvetter. När omröstningen avslutades hade 321 personer ställt sig bakom initiativtagarens idé. Det innebar att ärendet ska behandlas politiskt. På kommunfullmäktiges aprilsammanträde beslutades att förslaget remitterades till kommunstyrelsen för vidare behandling. Nu har kommunledningsförvaltningen utrett ärendet och i tisdags var det uppe för behandling i kommunstyrelsen. I en skrivelse daterad den 9 maj anförde kommunledningsförvaltningen följande:

Det är Region Jönköpings län som genom Jönköpings Länstrafik ansvarar för den regionala kollektivtrafiken i länet. Värnamo kommun har ingen beslutanderätt i frågan. Medborgarinitiativet rör därmed en angelägenhet som ligger utanför kommunens verksamhetsområde. Kommunledningsförvaltningen kommer att skicka medborgarförslaget till Länstrafiken i Jönköpings län för kännedom.

Kommunstyrelsen beslutade att föreslå att kommunfullmäktiges ledamöter avslår förslaget.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha direktbuss mellan Värnamo och Landvetter

1 reaktion på Vill ha direktbuss till Landvetter – så svarar kommunen

Ja men vem trodde på allvar att kommunen hade något att säga till om gällande kollektivtrafiken 😂

Kommentarsfunktionen är stängd