Nyheter

Tummen upp för musikaliskt byggförslag

Nyheter Satsningen på en ny musiksal i Bredaryds skola är ett steg närmare verklighet. Det står klart efter att tekniska utskottet har sagt sitt. 

Satsningen på en ny musiksal i Bredaryds skola är ett steg närmare verklighet. Det står klart efter att tekniska utskottet har sagt sitt. Arkivmontage: David Alin

I går berättade vi om förslaget att skapa en ny musiksal i Bredaryds skola i bibliotekets tidigare lokaler.

I går diskuterade tekniska utskottet frågan. De beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att utöka projektet ”Ny musiksal Bredaryds skola” samt utöka investeringsbudgeten för projektet med 1 miljon kronor och att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att barn- och utbildningsnämnden ges utökad driftram för utökad hyreskostnad. 

– Genom det här projektet så kan vi göra en väldigt bra sak och lösa två problem på samma gång, i och med att vi höjer ambitionsnivån mer än det var tänkt från början, säger tekniska utskottets andre vice ordförande Azra Muranovic (S).

– Det här är en väldigt smart lösning som inte bara löser musiksalsfrågan utan som även löser lokalbehovet för fler elever i Bredaryd. Att få utbyggnaden för det här priset är är smart, säger tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela