Nyheter

Toftaholm gör rekordår 

Nyheter Toftaholm herrgård går mot bästa räkenskapsåret någonsin.

Toftaholm herrgård går mot bästa räkenskapsåret någonsin.

– Vi står inför det bästa året i Toftaholms historia. Vår omsättning hittills i år ligger på 25 till 30 procent över förra året och är nästan dubbelt så hög som den tidigare ägarens sista verksamhetsår. Det har överträffat alla förväntningar och det har varit helt galet, säger Pelle Hjortblad., säger herrgårdens vd Pelle Hjortblad uppe på scenen.

Solen skiner på alla sätt. För Toftaholm herrgård har 2021 hittills överträffat alla förväntningar. En lycklig Pelle Hjortblad äntrar scenen med ett stort leende på läpparna.

– Jag tänkte berätta lite om hur det är att ta sig från punkt a till punkt b i en pandemi. Först och främst: säger man upp personal, då gör man fel. När det väl vänder så gäller det vara beredd. När samhället växlade upp så hade vi alla med på tåget. Nu står vi inför det bästa året i Toftaholms historia.

För Pelle Hjortblad och hustrun Eva låg fokuset på att behålla all personal efter att coronapandemin gjorde sitt intåg för 18 månader sedan. Ett beslut som trots mycket administrativt arbete gav resultat, oväntat bra sådana.

– Det har gått otroligt bra trots pandemin. Vi har varit fullbokade sedan första juli. Parkeringen har varit full hela sommaren. Vi har fått tacka nej till uppemot 250 övernattningar och 1 000 lunchgäster. Vår omsättning hittills i år ligger på 25 till 30 procent över förra året och är nästan dubbelt så hög som den tidigare ägarens sista verksamhetsår. Det har överträffat alla förväntningar och det har varit helt galet, säger Pelle Hjortblad.

Med stor optimism tittar herrgårdens vd framåt.

 – Vi är fullbokade hela september. Konferenser finns tidigast plats för i oktober månad. Alla våra evenemang i höst, Mordmysterier, Oktoberfest och dubbla Abba-kvällar, är fullbokade. Planeringen för julborden är igång och bokningarna börjar strömma in. Det går otroligt bra, trots påverkan av pandemin och att vi fortfarande har vissa restriktioner att följa. 

För att klara av det ökade intresset anställer Toftaholm herrgård en hotellchef, Maria ”Mia” Berglund, som vi tidigare berättat om. 

 – Vi går på knäna och klarar själva inte av allt arbete på nu. De senaste åren har jag och Eva bara haft några få lediga dagar var, därför har vi bestämt oss för att anställa en hotellchef. Mia kommer även att gå in och förstärka ledningen på företaget. Hon är rätt person för det här uppdraget och hon ska känna sig varmt välkommen. 

Taggar

Dela