Nyheter

Tobias svarar Emina och Fjodor om invånarbudget

Nyheter Under kommunfullmäktige svarade kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) på Emina Dautovic (V) och Fjodor Eklunds (V) interpellation om medborgarbudget.

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) svarar Emina Dautovic (V) och Fjodor Eklund (V) om att införa invånarbudget i Värnamo kommun. Arkivbild: Moderaterna Värnamo

Läs interpellationssvaret i sin helhet nedan:

Tack för interpellationen!

I interpellation har ni ställt frågan om kommunledningen är beredda att pröva ”invånarbudget” liknande den i Nässjö kommun, som en arbetsmetod för kommundelsutveckling.

Svaret är att Värnamo kommun redan har testat så kallad medborgarbudget och att vi har beslutade riktlinjer sedan 2018-05-01 klara att använda för tillämpningen. Dessa kan ni hitta via kommunens hemsida.

Det är min uppfattning att vi inte behöver vidta ytterligare åtgärder för att kunna genomföra det ni efterfrågar men också att vi behöver se över möjligheten att använda oss av denna modell/riktlinje i större utsträckning än vad vi gör idag.

Viktigt att betona är dock att vi under många år arbetet med att involvera kommuninvånarna i beslutsprocessen och att många av de investeringar som göra grundar sig i initiativ ifrån våra kommuninvånare.

Med det sagt tar jag med mig era tankar och ska fördjupa mig i den ”Nässjö”-modell ni föreslår. Vikten av en öppen kommunikation är något jag värdesätter högt och anser vara en väsentlig del av att stärka lokalsamhället.

Med vänlig hälsning
Tobias Pettersson
Kommunstyrelsens ordförande

Taggar

Dela


Läs mer

Emina och Fjodor frågar Tobias om invånarbudget
Fjodor frågar Gottlieb om läktarbygge i sporthall