Nyheter

Tobias om småföretagandet: ”En stark företagsanda och entreprenörskultur i området”

Nyheter Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) gläds över småföretagarnas möjligheter till nya arbetstillfällen.

Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) gläds över småföretagarnas möjligheter till nya arbetstillfällen. Bilder: Pressbild/Pixabay

I morse berättade vi om Företagarnas rapport Företagarfakta 2024. I rapporten konstateras att småföretag står för 34 procent av alla arbetstillfällen i Värnamo kommun och att antalet jobb i småföretag har ökat med mer än 20 procent i kommunen sedan början av 1990-talet. Siffror som gläder kommunalrådet Tobias Pettersson (M).

– Alla företag oavsett storlek i nuläget har börjat med en idé och i liten skala. Det är oerhört glädjande att vi bor och lever i en kommun och region som präglas av stark företagsanda och en entreprenörskapskultur. Detta är något vi behöver fortsätta utveckla för att säkerställa, inte minst inom skolan för att säkerställa nya företag och entreprenörer även i framtiden.

Vad betyder småföretagandet för kommunens och regionens näringsliv?

– Det är en förutsättning för att vi som kommun och region ska kunna leverera en tillgänglig och kvalitativ välfärd till våra medborgare. Det gäller också att politiker på alla nivåer skapar förutsättningar för att företagen ska ges möjlighet att växa. Växande och framgångsrika företag skapar en nya skattemedel och en bättre välfärd. Kommunalråden är varje vecka ute och besöker näringslivet för att få inspel kring hur vi som kommun kan skapa ett bättre näringslivsklimat som främjar tillväxt och utveckling.

Hur ser du på möjligheterna för företagen att hitta rätt kompetens?

–Det är en av de största utmaningarna för såväl näringslivet som för offentlig sektor. I samtal med näringslivet framkommer ofta att det inte alltid är högutbildade personer man söker, utan att personer med driv och engagemang.

Taggar

Dela


Läs mer

Näringslivschefen om småföretagandet: ”Hjärtat i Värnamos näringsliv”
Ny rapport: Småföretag bakom tre av tio jobb i Värnamo