Nyheter

Tekniska föreslår annan plats för tillfällig förskola

Nyheter Tekniska förvaltningen föreslår en annan plats för den provisoriska förskolan i Bredaryd.

Om tekniska förvaltningen får som de vill förläggs den tillfälliga förskolan i Bredaryd i anslutning till Bredaryds IP i stället för på Rosenvägen. Ritning: Samhällsbyggnadsförvaltningen  [1/2]

Ritningen över den tillfälliga förskolan med fyra avdelningar. Ritning: Expandia Moduler AB  [2/2]

I början på sommaren berättade vi om samhällsbyggnadsnämndens beslut om placeringen av den provisoriska förskolan i Bredaryd. Nu kan vi berätta att tekniska förvaltningen har tänkt om i frågan. De har skickat in en bygglovsansökan om att få bygga den tillfälliga förskolan i anslutning till fotbollsplanerna på Bredaryds idrottsplats.

Vi har sedan tidigare ett bygglov för evakueringen men har inte varit helt nöjda med den lösningen, utan ser att vi kan få till det betydligt bättre med både trafikmiljö, utemiljö och angränsande lokaliseringar såsom idrottshallen. I samråd med fotbollsföreningen har vi möjlighet att utnyttja en av gräsplanerna för placering av paviljongerna och utemiljön som gränsar till en befintlig björkdunge, som också skapar skuggning. Vi ser också att den nya platsen skulle korta ner etableringstiden något eftersom utemiljön är befintlig och etablerad, till skillnad från det första alternativet, skriver fastighetschefen Stefan Åberg i en mejlkommentar.

Tekniska förvaltningen ansökte om bygglovet innan semestern och hoppas på att ett snabbt besked i ärendet för att kunna inleda processen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Tekniska föreslår annan plats för tillfällig förskola

Det är ju bra om man kan ändra sig och inte hävda att ingångna avtal skall hållas till exempel Karlsdal
Nästa gång, bygg där barnen finns det vill säga nytt område, ny förskola.

Kommentarsfunktionen är stängd