Nyheter

Skriver temalåt för animerad tv-serie

Nyheter Forshedabördige musikern Peter Nords framgångssaga i Asien fortsätter. I veckan bryter han ny mark.

Låtskrivaren och musikproducenten Peter Nord har skrivit en av temalåtarna till den animerade japanska tv-serien ”Bucchigiri?!” som har världspremiär i helgen. Bilder: Pressbild/David Alin

2023 blev ett framgångsrikt musikår för Peter Nord. Från sin studio i garaget i Forsheda producerades den ena hitlåten efter den andra i Japan och Korea. Men nu är det dags för nästa steg. Peter har skrivit och producerat låten ”God Mode” som har blivit en av låtarna till den animerade japanska tv-serien ”Bucchigiri?!” som har världspremiär i helgen.

– Jag har tidigare haft låtar med i en actionfilm och reklamfilmer men aldrig i en animerad TV-serie, vilket är väldigt stort i Japan och många andra länder. Jag fick en förfrågan från mitt japanska subförlag om att skriva till ett band som skulle göra en temalåt till den nya japanska anime-serien ”Bucchigiri?!” Bandet sökte en tung raplåt som skulle ha 90-tals hiphop-känsla över sig. Eftersom man är lite till åren så passade 90-talsrap bra för mig, då jag alltid har gillat den tidens hiphop, så jag gjorde ett förslag som både skivbolaget, bandet och filmskaparen tydligen gick i gång på. Jag gick på en tyngre linje med ett fräckt brass- och gitarr-riff i grunden som låten bygger på, rakt i genom. Därefter anpassade jag den som vanligt till den asiatiska marknaden i uppbyggnaden och balans mellan vanlig rap och melodisk rap. Faktiskt så har den blivit lite av en personlig favorit bland mina egna alster. Hade jag varit en rap-artist själv så hade det kanske låtit såhär?! Extra kul att de gillade den, just därför!

Vad betyder det här för dig att få den här möjligheten?

– Det var väldigt roligt för att jag har tidigare haft med mina låtar i reklamfilmer och långfilm i Japan, men eftersom anime är väldigt stort i Japan och i många andra delar av världen så blir det speciellt kul. Serien kommer ju att visas på många TV-kanaler och flertalet streamingtjänster i Japan och globalt, så många kommer få höra låten och min produktion.

Taggar

Dela


Läs mer

Peter skapar hitmusik i Japan