Nyheter

Ska dagisbarn plocka upp vårt skräp?

Nyheter Den frågan ställer en kommuninvånare i ett repliksvar till Värnamo kommun angående kommunens tankar om skräpplockardag.

Svar till Anita Johansson på kommunen

Tycker inte Anita att något måste göras i kommunen? Är det rätt att dagisbarn ska vara ute och plocka allt skräp som finns i soptippen Värnamo? Det var en insändare i våras då kommunen ursäktade sig om att det var en dyr post. Ingenting har hänt. Efter en rundtur på många orter i Sverige under sommaren fans det inte en som var så full med skräp som flyger överallt som i Värnamo. Ett förslag är att se över papperskorgarna. De funkar inte: fåglarna rotar i papperskorgarna och sprider ut det som Värnamos invånare lagt i papperskorgen. Det behövs nya papperskorgar med nät så att fåglarna inte kommer åt samt fler papperskorgar.

Arg kommuninvånare

Taggar

Dela


Läs mer

Så tänker kommunen om skräpplockardag
Den oengagerade kommunen

7 reaktioner på Ska dagisbarn plocka upp vårt skräp?

Om man går varje vardag från Hemköp till Apladalsskolan så kan man plocka mycket skräp!
Jag som trodde de yngre var duktiga på det här med miljön och nedskräpning!

Hej magen har inte dött av att plocka lite skräp. Titta bara på Värnamos lirare som går på gatan och plockar skräp. Vet inte vad han heter men tusan vad han kan plocka. Han håller till nere i staden och syns där ofta. Han lever än i dag.

Fast nu finns det också vuxna som inte har vett att åka till Sörsjö och slänga där heller. Man ser uppe på Doktorn möbler, kartonger med skor och annat. Så sorgligt.

Ska man vara ärlig så skräpar faktiskt vår yngre generation ner mest. Ta en titt på Coops parkering efter en helg. Även andra ålderskategorier slänger skräp men inte lika mycket som ungdomarna.

Håller med dig helt och hållet.
Ansvaret är allas, men som vanligt är det ingens eller någon annans.

Kommentarsfunktionen är stängd