Nyheter

Ser ljust på framtiden

Nyheter Khalid Poricanen går en ljus politisk framtid till mötes. Han ser fram emot det stundande valet. 

– Det känns så bra att som ung få vara med, knacka dörr och träffa människor. Att få en personlig dialog ansikte mot ansikte med dem. Att dessutom får vara med en riksdagskandidat på en dörrknackning är oerhört givande, det syns vilket engagemang de har. Jag hoppas verkligen att valet går bra, för när jag se hur mycket tid alla i partiet lägger ner så hoppas jag verkligen att det ska gå bra. Det handlar som att ta vara på den vackra demokrati vi har, säger Khalid Poricanen.

När vi i våras mötte den 22-årige politikern såg han med förväntan fram emot årets valrörelse.

– Självklart kommer jag även sträva efter att ha kvar min plats i kommunfullmäktige. Som politiker är det viktigt att lyssna på vad invånarna vill. Drömmen vore att som 22-åring komma in i riksdagen och lära sig av de bästa. Mitt hjärta klappar för skola, jämställdhet, invandring och ungdomsfrågor, så drömmen hade varit att ta plats i riksdagens utbildningsutskott och få vara med och utveckla skolan. Man måste ha drömmar och ambitioner och våga tro på sig själv, berättade han i en intervju.

När vi åter möts ett par veckor innan valet håller han fast vid ambitionen. 

– Det känns bra för partiet. Jag vill att Socialdemokraterna ska bli störst i kommunen och att vi ska få styra kommunen och jag ser att vårt arbete leder oss i den riktningen. Vi har haft mycket dörrknackningar och vi har hittills genomfört 2 657 samtal. Det känns bra att få komma ut och träffa invånare i hela kommunen. Det har varit en bra valrörelse och vi känner att vi har många anhängare och att de tror på oss. De vill se en förändring, säger Khalid.

För den unge politikern är det hans andra valrörelse och Khalid tar för sig. Hittills har han varit med och knackat dörr på flera andra orter runt om i länet.

  Det känns så bra att som ung få vara med, knacka dörr och träffa människor. Att få en personlig dialog ansikte mot ansikte med dem. Att dessutom får vara med en riksdagskandidat på en dörrknackning är oerhört givande, det syns vilket engagemang de har. Jag hoppas verkligen att valet går bra, för när jag se hur mycket tid alla i partiet lägger ner så hoppas jag verkligen att det ska gå bra. Det handlar som att ta vara på den vackra demokrati vi har, säger Khalid. 

Den unge politikern står på tolfte plats på kommunlistan, 18:e plats på regionlistan och 22:a plats på riksdagslistan.

– Det känns riktigt bra, för nu lär jag mig allt för framtiden. Jag tar gärna lärdom av riksdagskandidaterna för se hur de jobbar. Man ser hur de blir mötta och det är kul att få se och höra hur de har byggt upp sin profil.

Magdalena Andersson skrev historia när hon blev landets första kvinnliga statsminister. Khalid Poricanen ser gärna att hon får fortsatt förtroende efter valet.

– Vi är i en krigsekonomi, skenande bränsle och elpriser. Härifrån till Kiev är det närmare än härifrån till Paris och i Kiev skjuter man just på människor. Detta är de allvarligaste läget Sverige har varit med om sedan andra världskriget. Magdalena Andersson är en sakkunnig kompetent person som kan hålla huvudet kallt. Om det är någon som kan hjälpa att upprätthålla Sverige då är det Magdalena Andersson för med henne som statsminister kommer Sverige inte skadas så pass mycket ekonomiskt, humanitärt och säkerhetsmässigt som vi riskerar att bli i detta läget. Hon har ju visat på både en politisk förmåga och en sakkunnighet, både vad det gäller ekonomi och att leda landet. Att ta tuffa samtal, säga som det är och göra det som krävs. Det är därför jag vill uppmana allihopa att lägga sin röst på Magdalena Andersson för det handlar faktiskt om Sveriges framtid. Vi kan inte ha ett gäng populister som styr Sverige i den här situationen, det är helt otänkbart. 

Taggar

Dela