Nyheter

Second hand-butik i ny skrud: ”Ligger rätt i tiden” 

Nyheter Erikshjälpen i Värnamo byter skepnad. – Värnamoborna förtjänar en second hand-butik deluxe, säger butikschefen Bente Johansson .

Det pågår en febril aktivitet på Erikshjälpen i Värnamo. Hyllor och väggar monteras, inredning målas och saker sätts upp på uppmärkta platser.  [1/5]

– Från centralt håll vill de satsa på Värnamo, de vill ge Värnamoborna en riktig second hand-butik och Värnamoborna är värda en second hand-butik deluxe, säger butikschefen Bente Johansson. I handen håller hon ritningen över den nya medieavdelningen.  [2/5]

Ritning över den 990 kvadratmeter stora butiken.   [3/5]

Thomas Blom och P-O Hultström bygger upp väggarna bakom den nya kassalinjen.  [4/5]

Ritning över den nya hem & hushållsavdelningen.   [5/5]

Det pågår en febril aktivitet på Erikshjälpen i Värnamo. Hyllor och väggar monteras, inredning målas och saker sätts upp på uppmärkta platser. I mitten av februari invigs second hand-butiken i sin nya form.

– Vi har haft lite för stora ytor och vill bygga butiken enligt Erikshjälpens koncept. Det baseras på 1 000 kvadratmeter stora butiker och vi har 990 kvadratmeter när allt är färdigt. Ombyggnaden ligger rätt i tiden, second hand börjar bli allt mer attraktivt och många kommer att upptäcka att vi har mycket mer att erbjuda. Butiken håller öppet fram till och med vecka 5 för att sedan stänga tisdag, onsdag, torsdag under vecka 6 för att göra klart inför invigningen av vår renoverade butik den 11 februari, säger Bente Johansson, butikschef.

Det nya konceptet samlar alla avdelningar under och samma tak, vilket gör att möbelhallen och lagret försvinner. 

– Vi vet att bra att ha-ytor kostar pengar och vi har dessutom haft ett jätteuppsving med en ökad försäljning med 22 procent under 2022. Från centralt håll vill de satsa på Värnamo, de vill ge Värnamoborna en riktig second hand-butik och Värnamoborna förtjänar en second hand-butik deluxe. Golvytan kommer att minska, men antalet hyllmeter per avdelning kommer att vara som tidigare och blir kanske till och med lite bättre för vissa avdelningar. Caféet får en uppdatering, vi plockar bort och bygger upp väggar och byter ut färgscheman. Vi får även butiksradio och tv-skärmar som kommer att sitta bakom kassan med rullande information om Erikshjälpen och organisationens olika projekt. Det blir mer som ett varuhus, säger Bente Johansson .

De som genomför bygget är Erikshjälpens eget byggteam, där Thomas Blom är en av projektledarna. 

– Vi är väl bekanta med det nya butikskonceptet och det här blir fantastisk bra. Det ska bli kul att se hur det tas emot bland Värnamoborna, säger han.

Till invigningen är tanken att biståndsorganisationens vd Anette Alm Gustafsson och regionchefen Jonathan Egerbo finns på plats och håller i invigningstal.

– Jag håller även på att jaga en trumpetare som ska få spela en invigningslåt. Sedan finns det ytterligare planer också men inget är helt klart än. Vi hoppas på att det blir en stor uppslutning från Värnamoborna, säger Bente Johansson.

Med en nyinvigning i sikte ser Bente Johansson ljust på butikens framtid och vad den kan få för effekter. 

– Det hade varit roligt att få till fler samarbeten med lokala företagare, för vi har en fin verksamhet att visa upp. Erikshjälpen second hand är så mycket mer än en biståndsverksamhet. Det handlar även om en klimataspekt och att visa upp att vi genom vår sociala samvaro hjälper till att få in människor på arbetsmarknaden. Vi har plats för att ta emot fler som behöver arbets- och språkträning.

Taggar

Dela


Läs mer

Bildspel: Välbesökt VIP-kväll på Erikshjälpen
Second hand-butik nyinvigd: ”Sveriges finaste butik”

3 reaktioner på Second hand-butik i ny skrud: ”Ligger rätt i tiden” 

Bra klimatvinsten och ekonomivinsten enligt Naturskyddsföreningens rapport. Bästa bohaget är klimatpåverkan så stor som 90 procent mindre klimatpåverkan att köpa möbler och köksinredning med mera. Detta är cirkulär ekonomi

Kommentarsfunktionen är stängd