Nyheter

Satsar på treenigt turnékoncept

Nyheter Unholy Trinity ska ta den Värnamobördige musikern Mattias Strömberg till nya höjder. – Besökarna kan förvänta sig en högkvalitativ musikalisk kväll med stor variation, säger han till Värnamo.nu. 

Unholy Trinity består av Mattas Strömberg, countrybandet A.K & The Brotherhood och rockbandet The School Book Depository. Bild: Pressbild

För Mattias Strömberg blev 2022 ett minnesvärt år, inte minst för att hans supporterlåt ”Vita & Blå” fyllde IFK Värnamos fans med stolthet och passion under klubbens första allsvenska säsong. Under hösten växte en längtan fram hos den Värnamobördige kronobergaren om att få komma ut och spela sin musik för publik. I november tog han kontakt med Fredrik Solfors, låtskrivare och musiker i rockbandet The School Book Depository, och Alo Karlsson, grundare av countrybandet A.K & The Brotherhood. Diskussionerna resulterade i att de tre akterna nu strålar samman under turnékonceptet Unholy Trinity, eller ”Den oheliga treenigheten” som det heter på svenska. 

– Jag vill bidra till att göra något mer genuint och äkta och vi tänkte att det vore kul att få göra något som samlar olika musikaliska genrer under en och samma kväll. I det här fallet bjuds besökarna på indiepop, rock och country, säger Mattias Strömberg. 

I kväll har de premiär på Växjö teater och i slutet av april kommer de till Gummifabriken i Värnamo.  

Besökarna kan förvänta sig en högkvalitativ musikalisk kväll med stor variation. Jag är väldigt stolt över att få göra det här tillsammans med de andra, som i min mening är några av Växjös bästa musikaliska akter inom de olika genrerna. Vi har engagerat Per-Oskar Persson, den bästa ljudteknikern i Växjö, numera bosatt i Halmstad, som kommer att leverera fantastiskt ljud. Det ska bli riktigt spännande att se hur det tas emot och vi siktar på att den 29 april fylla Valsverket med genuint musikintresserade människor. Vi hoppas på att det slår väl ut, säger Mattias Strömberg.

Den Värnamobördige musikern hoppas att de två spelningarna ger ringar på vattnet.

– Att drömma stort är alltid kul. Tänk vad kul det hade varit om man får ett bokningsbolag intresserat av satsningen så att man får chansen att göra en konserthusturné? Ibland känns det som att det fattas lite mer genuin musik och det här är något äkta och genuint för mig. 

Taggar

Dela


Läs mer

Premiär för Mattias nya IFK-låt: ”Ett konsortium av Växjös bästa”
Mattias gör IFK:s nya låt