Nyheter

Mattias gör IFK:s nya låt

Nyheter ”Vita & Blå”. Det är namnet på IFK Värnamos officiella låt inför den allsvenska premiärsäsongen. Bakom låten står den Värnamobördige musikern Mattias Strömberg. 

Den Värnamobördige musikern och tidigare IFK-Värnamospelaren Mattias Strömberg gör IFK Värnamos nya officiella låt ”Vita & Blå”. Bilder: Arkivbild/Pressbild Montage: David Alin

Den 1 november 2021 är en dag som redan har etsats sig fast i Värnamobornas minnen. Men dagen blev inte speciell enbart för IFK Värnamos och kommuninvånarnas skull. Samma dag ringde telefonen hemma hos musikern och den tidigare IFK Värnamo-spelaren Mattias Strömberg.

– IFK ringde under morgonen och frågade om jag ville skriva lagets nya officiella låt. Till en början blev jag nervös och tänkte ”vågar jag göra det här?”. Sedan satte jag mig vid gitarren och testade lite. Jag kom snabbt fram till vilken typ av låt det skulle vara och ringde tillbaka till klubben en timme senare och sa att vi kör, säger han.

Värnamosonen Mattias Strömberg har under 20 års tid burit IFK Värnamos tröja och vann som 14-åring Jonas Thern-priset som mest lovande ungdom. Han fick äran att vara en del av idolens a-lag när Thern tränade IFK i början på 00-talet och nu får han chansen att via musiken hylla sitt älskade fotbollslag. 

– Plakatet över Jonas Thern-priset hänger ovanför skrivbordet i min studio och jag tänkte direkt att ska jag göra en låt, så ska det vara på mitt sätt att spela. För mig var det ganska enkelt att komma på själva texten, eftersom jag har hela min barndom och uppväxt i Värnamo. Hela den här processen har varit en nostalgitripp för mig. 

Låten går i samma anda som Hammarbys ”Just i dag är jag stark” signerad profilen Kenta Gustafsson.

– Den är skriven på akustisk gitarr och komponerad i samma taktart som Kentas. Jag vill skapa en känsla med låten och såg framför mig hur Finnvedsvallens läktarpublik sjunger den från hjärtat. Jag är så klart nervös över hur den ska mottagas, men min intention är att det ska bli en supportersång. 

Låten ”Vita & Blå” begår livepremiär under firandet av IFK Värnamos framgångar på Flanaden den 28 november. 

– Jag kommer att spela ihop med coverbandet Sampo. Jag känner Anders Ericsson sedan tidigare och skrev och frågade om de ville vara med och kompa. Jag kan knappt vänta tills det är dags för premiär och att få göra det på sin hemmabana känns ju ännu roligare, avrundar Mattias Strömberg.

Taggar

Dela


Läs mer

Satsar på treenigt turnékoncept

1 reaktion på Mattias gör IFK:s nya låt

Jaha: att försöka skriva en officiell låt.. ”kamplåt”.. kan jag inte påminna mig om att någon har lyckats med tidigare.. det brukar oftast falla platt.
Men jag önskar Mattias S ett stort lycka till!

”Just i dag är jag stark” är en klassisk låt skriven och ursprungligen framförd av Kenta. Det är en låt som inte är skriven för Hammarby exklusivt.
Kenta var en välkänd och stark profil från Söder och Kenta hade också ett stort grönvitt hjärta. Det föll sig naturligt att vi Bajen-fans tog denna låt till våra hjärtan och i dag är det en klassisk låt som Bajens fans sjunger vid alla idrottssamlingar som Hammarby deltar i: fotboll, hockey, bandy, handboll etcetera.

ps. 2016/2017 skrev artisten Nomy en ”officiell kamplåt” till IFK Värnamo.. ”Med en vilja av stål”..
Det blev ingen kioskvältare precis.
Då räknar vi alla med att den låten går i graven nu då. Bättre sent än aldrig..
ds.

Kommentarsfunktionen är stängd