Nyheter

Säkerhetssamordnaren om inbrotten: ”Kostar tid och pengar” 

Nyheter Kommunens säkerhetssamordnare Marcus Skytt beklagar det senaste inbrottet på Figy.

Finnvedens gymnasium har varit utsatt för två inbrott den sista tiden. Foto: David Alin  [1/2]

Marcus Skytt, kommunens säkerhetssamordnare, beklagar det senaste inbrottet på Figy. Arkivfoto  [2/2]

I förra veckan berättade vi om gymnasieläraren Aldijana Puskar Imsirovic, som uppmanade kommunen till handling efter det senaste inbrottet på Finnvedens gymnasium. Nu kommenterar Marcus Skytt, kommunens säkerhetssamordnare, det inträffade.  

Det är tråkigt och kostar både tid och pengar, något som borde lagts på våra elever i stället. Jag har full förståelse för att man som medarbetare och elev tycker att det känns obehagligt.

Hur ser du på säkerhetssituationen på Figy?

– Efter samtal med Johan Grahn (förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen) så är min uppfattning att läget är under kontroll. Med det sagt upplever vi att våra lärare är trygga på sina arbetsplatser. Vid händelser som kan påverka tryggheten så kan alltid våra medarbetare vända sig till sin närmsta chef för att få stöd och hjälp enligt rutiner. 

Är det aktuellt med liknande säkerhetsåtgärder som Aldijana Puskar Imsirovic föreslår?

– Alla kommunens verksamheter jobbar löpande med att genomföra riskbedömningar för att skapa trygga och säkra arbetsplatser. När saker sker, exempelvis ett inbrott, behöver vi ta de erfarenheterna och undersöka om vi kan undanröja framtida risker. Som stöd för detta arbete har vi interna rutiner för lås och larm och informationssäkerhet. Det är viktigt att vi lyssnar till de som arbetar närmast verksamheten, i detta fall lärare, då de har bäst kunskap om det dagliga arbetet och vad som sker. 

Hur ser du på säkerhetssituationen på kommunens skolor överlag? Finns det förbättringsområden? 

– Jag tycker att vi genom skyddsronder och trygghetsvandringar löpande upptäcker förbättringsområden. Detta är något som vi arbetar fortlöpande med i form av utbildning och investeringar. Vad dessa består i vill jag däremot inte berätta, då det skulle röja våra svagheter. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Säkerhetssamordnaren om inbrotten: ”Kostar tid och pengar” 

Marcus Skytt: Hur stor del lärare eller elever måste vara otrygga för att du/ni ska höra dem? Inte nog med att de behöver vara otrygga på sin arbetsplats, kommunen ger dem en käftsmäll med och säger rakt ut att ”vi ser att våra lärare är trygga på sina arbetsplatser”
Dags att lyssna på dem som än så länge vågar säga ifrån!

Kommentarsfunktionen är stängd