Nyheter

Uppmanar kommunen till handling: ”Måste tas på större allvar” 

Uppmanar kommunen till handling: ”Måste tas på större allvar” 

Nyheter Gymnasieläraren Aldijana Puskar Imsirovic uppmanar kommunen att agera efter det senaste inbrottet på Figy.

Gymnasieläraren Aldijana Puskar Imsirovic uppmanar kommunen att agera efter det senaste inbrottet på Figy. Arkivfoto

Tidigare i veckan inträffade ett inbrott på Finnvedens Gymnasium. Inbrottet upptäcktes under onsdagsmorgonen av personal och flera av lärarna blev av med sina arbetsdatorer. Gymnasieläraren Aldijana Puskar Imsirovic uppmanar kommunen att agera efter det senaste inbrottet på Figy.

– Man blir uppskakad av händelsen. Jag kom till skolan kvart över sju och fick av städerskan veta att dörren till en kollegas rum var uppbruten och såg sedan att dörren till vårt arbetsrum också var uppbrutet. Det var uppskakande att komma till en brottsplats i stället för en arbetsplats. Inbrottet var det andra på kort tid på gymnasieskolan. Jag önskar att detta tas på större allvar! Hur många gånger ska saker behöva hända innan det tas på allvar? Det pratas om elevernas trygghet, men aldrig om lärarnas trygghet. Det är ett arbetsgivaransvar att se till att personalen känner sig trygg och säker. Vi måste ha en trygghet! När kommer det här ta stopp egentligen? Det borde ses över och larma byggnaden sektionsvis, så att även om någon tar sig in så har hen inte tillgång till hela byggnaden, utan att larmet går på i ett mycket tidigare skede. Det akuta som jag känner är att säkerställ ett bättre låssystem för vårt kemikalierum innan någon kommer till skada. Vi har fått nya datorer och det mesta materialet finns sparat på molnet, men man undrar var informationen tar vägen? Det pratas alltid om datorer som blir stulna, men inte om människan som blir utsatt för handlingen. Det är på tiden att de agerar, annars vågar man inte lämna kvar något på kontoret.

Taggar

8 reaktioner på Uppmanar kommunen till handling: ”Måste tas på större allvar” 

Det visade sig till sist att det gjordes en polisanmälan men det är bara som en del i det byråkratiska styret.Men det gjordes inget konkret i förebyggande syfte för att säkerställa säkra och larmade lokaler.Med kemikalier följer enligt lag tillsyn och ansvar med avseende på både hantering och förvaring.Arbetsgivaransvar och arbetstagarnas rättighet till en trygg arbetsplats är enligt lag också en skyldighet.

Är det inte kommunen som ska reagera så är det ”ungdomsgården”, ”bostadsföreningen”, ”köpmannaföreningen” eller den lokala ”idrottsklubben” med flera!
Varför inte inse och erkänna att den ökade kriminaliteten beror på rikspolitiken och Reinfeldts och Löfvens regeringar.
Under deras styre har de anmälda brotten ökat med över 100 procent.

” Förra gången det hände gjordes inte ens en polisanmälan”.
Helt oacceptabelt slappt, är det så vi ska hantera buset ?

Polisanmälan har gjorts i båda fallen. Har själv sätt dem.
Tråkigt att många har så många så negativa åsikter. Men så fort kommunen gör något så klagas det att de kostar pengar för skattebetalarna.

Bra sagt!
Vi ska inte vänja oss vid kriminaliteten. Våra kommunala byggnader ska inte vara smörgåsbord för kriminella. Vad säger barn- och utbildningsnämnden?
Lite konstigt att inte säkerhetssamordnaren kliver in, nu när vi har en sådan.

Han uttalade sig idag…de ser inte problemet. Lärare är trygga enligt förvaltningen. Värnamo kommun lyssnar varken på lärare eller elever som rakt ut säger att de är otrygga🤬

Kommentarsfunktionen är stängd