Nyheter

Så ska kommunen förhindra nya översvämningar

Nyheter Värnamo kommun inleder inom kort arbetet med åtgärder för att förhindra nya översvämningar i Bredaryd.

Bild från översvämningen i somras. Bild: Privat

Juli månads skyfall skapade stora problem på många platser runt om i Jönköpings län, inte minst i Bredaryd. I en intervju efter översvämningarna berättade VA-chefen Antti Vähäkari att Värnamo kommun ska vidta åtgärder för att förhindra framtida översvämningar i samhället. Med anledning av det hela tog vi kontakt med Värnamo kommun för att göra en statusuppdatering kring frågan.

– Vi börjar med att inom någon månad göra några enklare åtgärder för att säkerställa flödesvägarna för dag-/regnvattnet. Det handlar bland annat om att vi tar bort växtlighet/sly i diken och anlägger trummor med galler konstruerade för att i möjligaste mån undvika igensättning, säger Simeon Appell, VA-ingenjör och projektledare på Värnamo kommun.

– För att motverka översvämningar vid den digniteten av regn som föll i somras krävs dock större åtgärder. Tillsammans med vår avtalskonsult Sweco genomför vi nu en utredning för att se var vi har våra mest kritiska punkter och vilka åtgärder man kan sätta in där. Resultatet av en sådan utredning förväntas bli färdig under vintern och beroende på storlek av föreslagna åtgärder hoppas vi att kunna genomföra dem relativt omgående. Innan vi vet resultatet av utredningen och vilka åtgärder som är lämpliga är det svårt att veta exakt tidsplan, säger Simeon Appell.

LÄS MER:  Efter översvämningen – kommunen vidtar åtgärder

LÄS MER:  Grannen om översvämningen: ”Förtvivlad”

LÄS MER:  Läsarbilder och filmer från ovädret

LÄS MER:  Film: Översvämning i källaren

LÄS MER:  Familj hårt drabbad av översvämning: "Helt overkligt"

Taggar

Dela


1 reaktion på Så ska kommunen förhindra nya översvämningar

Varför ens vänta på dessa konsulter och utredningar, det är väl redan taget ett beslut om vem som gör vad?
Eller det gällde bara för innerstaden. Med en grupp av människor, tja kanske, det bara handlade om en inbördes grupp för att kunna slunga ut arvoden, för sina sammankomster och för att inget göra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *