Nyheter

Grannen om översvämningen: ”Förtvivlad”

Nyheter Gårdagens oväder skapade problem på många ställen. Inte minst i Bredaryd, där Gunnar Andersson på Knektavägen inte hade en aning om vad som skulle komma att hända under eftermiddagen. 

Bild på baksidan av paret Anderssons vattenfyllda trädgård.

– Vi får allt vatten uppe från höjderna och det nya bostadsområdet vid Häggegårdsområdet. Inne i skogen är det mosse och där släpps vatten hela tiden. Vi tittade ut och kände att det är ingen fara, det är inget vatten här. Sedan när vi tittade ut 15 minuter senare var det sjö, berättar han för Värnamo.nu

En stund senare stod källaren under 65 till 70 centimeter vatten. Vid 21-tiden, efter närmare fem timmars arbete, fick de bort trumgallret i diket och vattnet började rinna undan.

  Jag talade om precis var den här trumman är men ändå tog det dit för dem. Dessutom tog det en jäkla tid innan de kom, säger Gunnar.

Resultatet av översvämningen är att alla maskiner, bland annat en AC-anläggning, luftavfuktare, högtryckstvätt och tvättmaskiner, har förorenats.

– Dessutom har vi två frysboxar som har flutit runt i vatten, så vi försöker att rädda så mycket av matvarorna som det går. Det är ett riktigt elände, men det är som en kompis sa. Det kunde ha varit värre.

LÄS MER:  Läsarbilder och filmer från ovädret

LÄS MER:  Film: Översvämning i källaren

LÄS MER:  Familj hårt drabbad av översvämning: "Helt overkligt"

Taggar

Dela


2 reaktioner på Grannen om översvämningen: ”Förtvivlad”

Fundering. Vad gör ett galler framför en vägtrumma för nytta?
Ser bara ett stort feltänk.

Kommentarsfunktionen är stängd