Nyheter

Familj hårt drabbad av översvämning: ”Helt overkligt”

Nyheter Gårdagens oväder skapade problem många ställen. Inte minst i Bredaryd. Felicia Sandnesaunet från Gislaved hamnade mitt i händelsernas centrum när hennes kompis föräldrahem på Knektavägen drabbades hårt av ovädret.

Källaren och trädgården blev totalförstörd. Bild: Privat  [1/2]

Poolen har flyttats från sin ordinarie plats och ved flöt runt på hela fastigheten. Bild: Privat  [2/2]

– Det gick så fort. Min kompis hade varit och tittat till huset. Sedan åkte hon till Ica. Tio minuter senare var hon tillbaka och då var det vatten överallt, berättar Felicia.

Kompisen skickade en film till Felicia, som kastade sig i bilen och åkte direkt till Bredaryd.

– När jag kom dit var räddningstjänsten där, men de kunde inte göra något. De hade för svaga pumpslangar. Sedan kom Peab som försökte dyka vid brunnarna för att rensa vid dem, men det gick inte. Då fick räddningstjänsten åka mot Reftele och Smålandsstenar för att det var där illa också. Då kom Värnamo kommun till platsen, som fick förstärkning i form av stora grävmaskiner. Vid tjugo över tolv i natt var de klara med arbetet, säger Felicia.

Som ett resultat av översvämningen är hela källarvåningen och trädgården förstörd.

– Det mesta flyttades under gårdagen från huset till min kompis lägenhet, men det stod vatten hela vägen upp till taket i källaren så allt där nere är förstört. På andravåningen hade de all ved som de har gjort iordning, men all ved är knäckt och förstörd. Det är helt overkligt att allt familjens slit har varit förgäves. Det går att bygga upp igen, men det blir inte samma sak. Nu måste allt fuktskadat i källaren tas ut ur huset, annars lär det bli mögel där nere också. Det är så tragiskt. Det är märkligt att att det alltid ska hända dåliga saker för bra människor. Man får alltid tänka att det löser sig, men det är ändå tråkigt att få sitt hem förstört, säger Felicia.

– Problemet i det hela ligger i att brunnarna i diket inte blir rengjorda. Familjen själv har fått stå och rengöra dem, trots att det är kommunens brunnar och det har familjen påtalat flera gånger utan respons. Hade brunnarna fungerat som de ska så hade det här aldrig hänt. Det skedde en liten översvämning förra sommaren och även då påtalade familjen problemen utan respons. Hade kommunen tagit det här på allvar så hade det här aldrig hänt, säger hon.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Familj hårt drabbad av översvämning: ”Helt overkligt”

Värnamo kommun i ett nötskal: värmer stolarna så att de får sin miljon om året.

Exakt! och vad som behövs för åtgärder i transporterna likt att se till att dagvattenbrunnar fungerar skiter de i. Jag har sagt det förut men det förtjänar att sägas igen. Värnamo är en bedrövlig kommun.

Kommentarsfunktionen är stängd