Nyheter

Restaurangkedjan öppnar för etablering: ”Söker lokal hjälte”

Nyheter Vad sägs om en tunnbrödsrulle till lunch? Det kan bli verklighet – om Sibylla hittar rätt person för uppdraget. 

Pressbilder: Sibylla/Värnamo kommun

Restaurangkedjan Sibylla öppnar för en nyetablering i Värnamo kommun.  [1/3]

– Det vi är i behov av är en lokal hjälte - en entreprenör som känner väl till Värnamo och vill vara franchisetagare för Sibylla, säger Niklas Öhberg, som arbetar som interim etableringschef på restaurangkedjan.  [2/3]

– Det är jättespännande om Sibylla kommer till vår kommun, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande och näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C).  [3/3]

Att Sibylla saknas i Värnamo stad märks av bland våra läsare. Det märks inte minst efter vår artikel om att restaurangkonkurrenten Subway ställer sig positiva till en etablering i staden:

– En redig klassisk Sibylla är vad Värnamo behöver, kommenterade en av läsarna. 

– Bättre med Sibylla, skrev en annan. 

Av den anledningen bestämde vi oss för att ta reda på Sibyllas inställning till en ny etablering i Värnamo. Vi får kontakt med Niklas Öhberg, som arbetar som interim etableringschef på restaurangkedjan.  

Vi på Sibylla vill gärna etablera oss i Värnamo. Vi är på väg på vår resa mot 100-årsjubileumet 2032 och söker ständigt efter lägen som skulle passa vårt nya miljöhus. Det vi är i behov av är en lokal hjälte – en entreprenör som känner väl till Värnamo och vill vara franchisetagare för Sibylla. Kanske är det någon som läser texten och känner sig kallad, då är det bara att gå in på hemsidan och anmäla intresse. Vi behöver cirka 2500 kvadratmeter mark. Arrende eller köp av mark fungerar för oss. Ljungby, Älmhult, Tranås, Jönköping och Hultsfred är bara några småländska orter där vi finns i dag. Till den listan vill vi lägga Värnamo, skriver Niklas Öhberg. 

Kommunstyrelsens förste vice ordförande och näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C) ställer sig positiv till etableringen av en ny Sibylla-restaurang i kommunen.

– Det är jättespännande om Sibylla kommer till vår kommun. Den traditionella korvlådan verkar ju föra en tillvaro i uppförsbacke numera. Jag antar att vid en ny etablering så kommer deras koncept vara en uppdaterad variant, men sortimentet kanske liknar forna tiders korvlåda. Det hör man ju gång efter annan att folk saknar. Värnamo är ju den mänskliga tillväxtkommunen, och med det sagt är alla etableringar som äger rum i vår kommun, oavsett vilken, oavsett var, något som vi ser väldigt positivt på. Vi välkomnar Sibylla till Värnamo kommun, säger Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


7 reaktioner på Restaurangkedjan öppnar för etablering: ”Söker lokal hjälte”

Bli inte en dragandes av bluffskott, gör den korvlådan på övre stadsdelen vid arenan som byggts härvid. Kör kanske ihop med Folkets Park en uppgörelse…Varför inte.. Det kan kanske löna sig i stort för kapitalet och för smått för magsäcken…=)

Detta låter som en jättebra idé, tänk att kunna gå in och beställa en hel/halv special i Värnamo igen, det var länge sedan. Hitta ett bra läge, allt behöver inte vara på Bredasten.
Lennart

Kommentarsfunktionen är stängd