Nyheter

Kedja öppnar för etablering 

Nyheter Vad sägs om en rejäl smörgås till lunch? Det kan bli verklighet om Subway hittar rätt person för uppdraget.

Subway öppnar för en etablering i kommunen.   [1/3]

– Värnamo är ju den mänskliga tillväxtkommunen, och med det sagt är alla etableringar som äger rum i vår kommun, oavsett vilken, oavsett var, något som vi ser väldigt positivt på. Vi välkomnar alla etableringar, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande och näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C).   [2/3]

– Vi ser det som väldigt positivt om Subway skulle etablera sig i Värnamo, då utökas ju vårt utbud på matställen än mer. Vi har ju redan i dag ett brett utbud. Det skapas fler arbetstillfällen och med det också fler skatteintäkter, vilket är positivt, säger näringslivschefen Anki Hansson.  [3/3]

Subway är en av världens största snabbmatskedjor med 37 000 restauranger över hela världen. Bolaget omsatte nästan 10 miljarder dollar 2022 och har ägts av sina två grundarfamiljer sedan starten 1965. Konceptet kännetecknas av deras centrumnära lägen, amerikanska stil och en meny bestående i huvudsak av smörgåsar och sallader. Trots motvindar på den amerikanska marknaden fortsätter bolaget att växa över världen. 

För närvarande finns Subway på sju olika ställen i Småland: Jönköping, Nässjö, Växjö, Ljungby, Älmhult, Vimmerby, Oskarshamn och Kalmar. För boende i Värnamo kommun blir det svårt att besök en Subway-restaurang eftersom närmaste restaurang ligger i Ljungby, knappt fyra mil bort. Av den anledningen tog vi kontakt med Subway för att höra hur de ställer sig till en eventuell etablering i kommunen.

Generellt så öppnar restauranger på orter på grund av initiativ från företagare som vill öppna en restaurang då Subway är en franchise. Om det finns intresse från samhället och företagare skickar in ansökningar om att få öppna en franchise så kommer Subway Sverige först då kolla vidare på möjligheten att öppna en restaurang i Värnamo, skriver en företrädare för bolaget i ett mejl till redaktionen. 

Kommunstyrelsens förste vice ordförande och näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C) ställer sig positiv till etableringen av en Subway-restaurang i kommunen. 

– Värnamo är ju den mänskliga tillväxtkommunen, och med det sagt är alla etableringar som äger rum i vår kommun, oavsett vilken, oavsett var, något som vi ser väldigt positivt på. Vi välkomnar alla etableringar. Jag jobbade ju tidigare som tjänsteman med ansvar för näringslivsfrågor och har flera gånger haft kontakt med just Subway. Nu har det av olika anledningar inte blivit någon etablering men det kan ju bero på att tiden inte var mogen. Detta är inget ärende som politiken behöver fatta några särskilda beslut om utan om de hittar en lokal och skaffar sig de tillstånd som behövs så är det bara att åka. Det blir ännu ett tillskott för den redan så expansiva besöksnäringen i Värnamo kommun. Ett större utbud och en större variation på utbudet innebär i allmänhet en stärkt attraktivitet. Det i kombination med fler arbetstillfällen är den omedelbara effekten jag ser, säger Mikael Karlsson (C).

Mikael Karlsson får medhåll av näringslivschefen Anki Hansson. 

– Vi ser det som väldigt positivt om Subway skulle etablera sig i Värnamo, då utökas ju vårt utbud på matställen än mer. Vi har ju redan i dag ett brett utbud. Det skapas fler arbetstillfällen och med det också fler skatteintäkter, vilket är positivt. 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Kedja öppnar för etablering 

Vore jättebra men det ska ligga centralt i så fall, inte ute på Bredasten.

Mikael, sluta med dina blåljuga uttalanden någon gång. Tillväxtkommun för företag oavsett plats. Min arbetsgivare vill bygga ut och expandera. Företaget äger marken och inkräktar inte på någon granne. Stopp, flytta er verksamhet är Mikaels förslag. Så kan du inte sluta upp med det här konstanta skrytet och ljuget ni står för? Bedrövligt beteende. Värnamo kommun behöver någon som vill företagens bästa, inte någon hycklare. Skäms på dig.

Christian, jag besöker gärna ert företag för att diskutera lösningar. Eller så är ni välkomna till mig. Låt oss diskutera konkret.
Med vänlig hälsning/ Mikael

Har vi inte tillräckligt med matställen i Värnamo?
Ett har nyligen gått i konkurs!

Kommentarsfunktionen är stängd