Nyheter

Råttor från plastanläggning oroar kommuninvånare

Nyheter Gödda råttor från platsåtervinning oroar en kommuninvånare, som ber kommunen om hjälp.

Gödda råttor från platsåtervinning oroar en kommuninvånare, som ber kommunen om hjälp. Arkivfoto.

Vi har tidigare berättat om planerna på en plaståtervinning i Trelleborgs gamla gummifabrik i Bor. Nu har ärendet tagit en annorlunda sväng. 

I en klagomålsanmälan skriver en kommuninvånare att området kring den gamla gummifabriken har blivit ett tillhåll för råttor och invånaren har fått besök av de välgödda djuren.

”Det funkar inget vidare och börjar vålla en del problem. Är detta något ni skulle kunna se över för att om möjligt förhindra en råttinvasion i Bor med tanke på de 100-tals tonen plast med matrester som nu finns under tak och kan vålla enorma problem?”, skriver invånaren i sin anmälan till kommunen.

Kommunens miljöinspektör har tagit kontakt med företaget som hoppas på att få starta upp plaståtervinningen och har bett om att få återkoppling snarast möjligt i ärendet.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Råttor från plastanläggning oroar kommuninvånare

Kommer garanterat bli kommunen som kommer få sanera detta när bidragen är slut. Liknande detta httpss://sverigesradio.se/artikel/snart-ska-sophogarna-ha-stadats-upp-lovar-politikern dock gick det i konkurs men kommunen sitter med svarte Petter

Kommunen bjöd in till ett möte med representanter för firman. Efter att de presenterat sina siffror tog det mig två minuter att konstatera att deras produktionssiffror inte går ihop. Företaget avvisade detta med ett ”Det löser vi”, o kommunen köper det?
Vi tog även upp troliga problem med råttor och måsar. Även det var inga problem tydligen.
Hela grejen låter som ett företag som snillat åt sig bidrag för miljöarbete för att sedan sätta allt i konkurs.

Kan kommunen förklara hur företagaren fick tillstånd att lagra denna mängd plastavfall/sopor utan att bevisligen ha någon aktiv verksamhet? Man ”hoppas på att få starta upp plaståtervinningen”. Själv hoppas jag på att kommunen slutar lalla och börjar ställa krav.

Grattis, när man ringer Vmo kommun, så hänvisar dom till SÅM och vise verca, moment 22.
Vi har Swerek i Lanna och här snackar vi råttor
//Elisabet

Finns det sophämtning på fabriken? Han som har plaståtervinningen bor ju i fabriken, så hans hushållssopor drar ju till sig råttor också annars.

Kommentarsfunktionen är stängd