Nyheter

Presidie klargör om utredningsförslag

Nyheter – Vi förstår att det har uppstått oro och spekulationer bland föräldrar angående en möjlig utredning av barn- och utbildningsförvaltningens organisation. Därför känner vi att vi behöver klargöra några viktiga punkter, skriver barn- och utbildningsnämndens presidium i ett pressmeddelande i dag.

I ett pressmeddelande klargör barn- och utbildningsnämndens presidium diskussionen om en eventuell utredning av barn- och utbildningsförvaltningens organisation.

Läs presidiets pressmeddelande i sin helhet nedan:

Vi förstår att det har uppstått oro och spekulationer bland föräldrar angående en möjlig utredning av barn- och utbildningsförvaltningens organisation. Därför känner vi att vi behöver klargöra några viktiga punkter.

Beslutet om att genomföra utredningen har ännu inte fattats. Det är en åtgärd som övervägs som en del av våra ansträngningar att balansera budgeten inom barn- och utbildningsförvaltningen. Inget är beslutat ännu, men vi kommer att fatta eventuella beslut noggrant och med hänsyn till alla involverade parter.

Det har funnits rykten i medierna om att denna utredning skulle hota landsbygdsskolor, särskilt årskurserna 4–6. Vi vill tydligt betona att det inte finns någon ambition att lägga ner skolor, oavsett deras geografiska läge. Vår primära målsättning är att erbjuda en stabil och högkvalitativ utbildning för alla våra elever, oavsett var de bor.

Det är viktigt att förstå att en eventuell utredning är en del av vårt ansvar gentemot skattebetalarna. När vi står inför ett prognostiserat underskott på 17 miljoner kronor, är det vår plikt att söka lösningar för att säkerställa en ekonomiskt hållbar framtid för barn- och utbildningsförvaltningen. Det handlar om att använda våra begränsade resurser på bästa sätt och att ständigt förbättra våra processer.

Sammanfattningsvis:

– Inget beslut om utredningen har ännu fattats.

– Spekulationerna i media är just det – spekulationer. Det finns ingen ambition att stänga skolor, oavsett var de är belägna.

Maria Johansson, ordförande
Kaj Larsson, 1:e vice ordförande
Ardita Berisha Cani, 2:e vice ordförande

Taggar

Dela


Läs mer

Sparkrav skapar oro för landsbygdsskolornas framtid

4 reaktioner på Presidie klargör om utredningsförslag

257,49 miljoner beräknas FK Värnamos nya arena kosta, notan kan nog blir högre. Låter man IFK Värnamo bygga sin arena själv, kan man lägga de pengarna på skolan istället. På en tioårsperiod blir det 25 miljoner om året extra till skolan, vilket täcker underskottet och även cirka 10 miljoner extra över om året. Sedan räcker ju inte det, men visar hur kommunen prioriterar fel.

Kan bara hålla med.
Tror den där arenan kommer landa på 450-500 miljoner garanterat. Lägg detta på skolan istället det är vår framtid. Tydligen skall ju varken ungdomar eller damerna få använda den nya arenan, den är exklusiv för A-lag herrar. Katastrof för en kommun att agera på detta vis.

Ambitionen att stänga ner de små landsbygdsskolorna har stått på politikernas dolda agenda i över ett decennium. Så är det – det vet alla. Dessa ständiga lögner från de styrande politikerna. Hade man skippat bygget av Gummifabriken och planerade fotbollsarenan så hade man haft råd med att erbjuda barnen en värdig utbildning.

Nu är den framtida ambitionen att bussa in landsbygdseleverna till en storskalig central ”utbildningsfabrik” i syfte att kapa kostnader. Att hålla på och föreslå massor av verkningslösa utredningar är bara ett sätt att förhala nödvändiga investeringar och lösa personalbristen på landsbygdsskolorna. Detta är så tydligt.
Inte nog med att man inte kan följa skollagen i Värnamo kommun. Man har även politiker och skolledning som undanhåller sanningen för kommunens elever och föräldrar.

Att skylla på lågkonjunktur är inget försvar. När man har den åldern som ni politiker har bör man känna till att efter en tid kommer en lågkonjunktur. Då behöver man ta av det som sparats i ladorna. Men nu står vi här med ett tomt kommunalt konto och en kraftigt skuldsatt situation utan kapital till de kommunala kärnverksamheterna.
Det måste vara pinsamt att vara politiker i Värnamo.

Kommentarsfunktionen är stängd