Nyheter

Positiv till utveckling av badplats

Nyheter En kommuninvånare vill utveckla Näsuddens café och restaurang. Nu har kommunfullmäktige sagt sitt i frågan.

En kommuninvånare föreslog en satsning på att utveckla Näsuddens restaurang och badplats. Bild: David Alin

I höstas lämnade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ. Personen föreslog att fastigheten vid den populära badplatsen Näsudden omvandlas till ett våffelcafé med underhållning under sommaren.

– Tänk fina kvällar med utsikt över Hindsen, underbart, skrev kommuninvånaren.

Förslaget fick stor uppmärksamhet och fick 221 röster vid avslutad omröstning. Resultatet innebar att initiativet behandlas politiskt. Under vintern har kommunen utrett förslaget och ställer sig positiv till om någon vill bedriva verksamhet i fastigheten. Kommunfullmäktige beslutade att anse förslaget som besvarat.

–  Vi ser positivt på det som initiativtagaren har föreslagit, vi instämmer med intentionerna i förslaget. Jag har både som tjänsteman och politiker försökt att få aktiviteter i det nämnda huset. Vi har försökt att få in krögare i huset, vi har försökt att sälja det, vi har försökt hyra ut det och vi har på försök även haft ungdomsverksamhet med kiosk en sommar. Egentligen är det inte kommunen som ska bedriva verksamhet i en sådan här lokal utan vi tänker oss en förening, kyrka eller en privat aktör. Det är därför vi anser förslaget vara besvarat, säger Mikael Karlsson (C).

LÄS MER:  Vill utveckla Näsudden
Taggar

Dela