Nyheter

Polisen om försvunna Tina: ”Mysterium”

Nyheter En 43-årig kvinna från Rydaholm har inte setts till sedan mitten av november då hon besökte Värnamo sjukhus. – Det finns massa olika scenarier som kan ha inträffat, säger polisens förundersökningsledare Pia Paldanius.

Den försvunna Annastiina. Foto: Polisens hemsida och David Alin

Dagarna innan jul kunde Värnamo.nu rapportera om att en kvinna hemmahörandes i Rydaholm varit saknad sedan november. Hennes lägenhet var då avspärrad och tekniska undersökningar hade gjorts av polisen.

Under måndagen gick polisen ut på sin hemsida och eftersökta kvinna.
– Vi har tömt ut allting vi kan göra, vi har försökt utredningsvägen att försöka lokalisera henne, men vi har nått vägs ände och då känner vi att media är ett bra sätt att få ut budskapet att hon är eftersökt och saknad, berättar polisens förundersökningsledare Pia Paldanius.

Varför har ni väntat så här länge med att gå ut offentligt och eftersöka kvinnan?
– Från början är ju detta ett försvinnande, och det är det ju fortfarande för vi har ingen konkret misstanke om något brott överhuvudtaget. Det finns ingenting som tyder i den riktningen, men vi har ändå valt att göra på detta viset att vi har inlett en brottsmisstanke för att kunna göra så mycket åtgärder som möjligt. Vi har tänkt att det bästa är att göra de åtgärder vi kan göra och sedan gå ut med informationen. Sen vill man alltid kolla med anhöriga också om det är okej att gå ut med en bild i media för att få mer upplysningar.

Sågs senast på Värnamo sjukhus

Pia Paldanius berättar att inget nytt i utredningen framkommit som gjort att man tagit beslutet att gå ut med kvinnans signalement och bild.
– Vi är intresserade av alla iakttagelser som vi kan få in. Vi jobbar väldigt brett och har ingen aning om vad som kan ha hänt eller varför hon har försvunnit. Det finns massa olika scenarier som kan ha inträffat.

Mängder av förhör har hållits detta har inte lett till någon misstanke om att någon annan skulle ha med kvinnans försvinnande att göra.
– Det har inte kommit fram någon misstanke åt något håll, det är ett mysterium vart hon kan ha tagit vägen.

Den senaste iakttagelsen av Annastiina, eller Tiina som hon kallas, gjordes på Värnamo sjukhus den 9 november 2022.
– Vi har en säker iakttagelse där, men efter det är det ingen som sett henne, säger Pia Paldanius.

Taggar

Dela


Läs mer

Polisen går ut med bild på försvunna kvinnan – misstänker människorov
Kvinna försvunnen sedan november – lägenheten avspärrad