Nyheter

Kvinna försvunnen sedan november – lägenheten avspärrad

Nyheter En kvinna i 45-årsåldern från Rydaholm har sedan november varit försvunnen. Ärendet är rubricerat som människorov men förundersökningsledare Pia Paldanius hos polisen berättar att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott.

Genrebild: David Alin

Enligt en bekant till kvinnan så har hon varit saknad sedan sex veckor tillbaka, det ska ha hållits förhör med grannar och bekanta och i hennes lägenhet ska det finnas saker kvar som kvinnan inte skulle lämnat hemmet utan.
– Hennes lägenhet är avspärrad sedan några veckor och det har sett ut som att polisens kriminaltekniker varit där. Folk undrar var hon är och det går en massa rykten, berättar kvinnans bekant.

Försvann i november

Pia Paldanius är förundersökningsledare hos polisen och hon berättar att det till en början kom in som ett misstänkt försvinnande, men att ärendet i ett senare skede rubricerades om till ett människorov.
– Men vi har egentligen ingenting som tyder på att det är ett människorov. Vi har hållit många förhör för att försöka kartlägga hennes senaste förehavanden. Men i nuläget tyder ingenting på att brott ska ha begåtts.

Pia Paldanius berättar att man fortfarande håller på med kartläggning och förhör.
– Vi kontrollerar saker både en och två gånger.

När är den sista iakttagelsen av kvinnan?
– Vi har ett hum om det från iakttagelser och muntliga uppgifter. Men jag kan inte bekräfta ett fast datum. Men det är sedan november månad hon är försvunnen.

Kan hon hålla sig borta frivilligt?
– Hon kan mycket väl hålla sig borta frivilligt, säger Pia Paldanius.

Paldanius berättar också att man diskuterat om att gå ut med kvinnans signalement.
– Men de uppgifterna kan i nuläget bli missvisande. Men det kan komma att ändras.

Taggar

Dela


Läs mer

Polisen om försvunna Tina: ”Mysterium”

1 reaktion på Kvinna försvunnen sedan november – lägenheten avspärrad

Kommentarsfunktionen är stängd