Nyheter

Bilist krockade med elsparkcyklist

Nyheter Strax innan sjutiden fick SOS larm om att en bilist hade kolliderat med en person på elsparkcykel på Götavägen i Värnamo. Texten uppdaterad klockan 07.59.

Genrebild: David Alin

Personen på elsparkcykeln/elkicken fördes till sjukhus. Initialt rapporterades det att personen hade bensmärtor. I övrigt har polisen inga detaljer om skadeläget. Polis ska till sjukhus senare för att prata med den drabbade personen.

Taggar

Dela


Läs mer

Elsparkcyklisten talar ut om olyckan

7 reaktioner på Bilist krockade med elsparkcyklist

Det var på ett övergångsställen och hon som körde bil kunde ha bromsat för bilen som mötte henne hade stannat och gjort väg för elsparcykelåkare. Annars skulle det ha varit att hon ser mig om jag kom från backen på höger

Inför åldersgräns och hjälmtvång! Har sett barn under 10 år och ofta två på samma elsparkcykel. Vems är ansvaret? En bilförare som ska parera barn utan trafikkunskap på en elsparkcykel som i många fall går i 30 kilometer i timmen? Eller föräldrarna som släpper ut dem i trafiken? Med sunt förnuft kommer man långt, men det gäller tyvärr inte när det gäller elsparkcykel. Cykla istället! Nyttigare!!

Cyklister är inte ett dugg bättre..de har absolut inget trafikvett..särskilt 50+. Bara cyklar rakt ut..i bästa fall sträcker de ut en arm och visar att de har tänkt cykla över att men stanna eller åtminstone vrida på huvudet, näe det gör dem inte.

Många cyklister som bara slänger ut en arm utan att vrida på huvudet sedan cyklar de… mest äldre.

Blir tyvärr säkert fler sådana olyckor, spelar ingen roll hur uppmärksam man är som bilist, för de kommer ganska snabbt och utan hänsyn, så kör de rätt ut på övergångsställen.

Gäller tyvärr många cyklister också.

Frågan är, när tänker kommuner och polismyndigheter informera dessa grupper om att de har inte företräde överallt och att även de bör ha koll på trafiken omkring sig.

Till alla cyklister och elsparkcykelåkare: kolla även för er egen säkerhet upp vilka regler som även gäller er.

Och nej, inte jag som körde på, men har varit otroligt nära väldigt många gånger.

Kommentarsfunktionen är stängd