Nyheter

Partiordföranden om placeringen: ”bästa platsen”

Nyheter Bo Svedberg (S) ställer sig bakom placeringen av den tillfälliga förskolan i Bredaryd.

Bo Svedberg (S), ordförande i Socialdemokraterna Värnamo och ledamot i samhällsbyggnadsnämnden ställer sig bakom placeringen av den tillfälliga förskolan i Bredaryd. Arkivfoto

I går berättade vi om samhällsbyggnadsnämndens beslut om var den tillfälliga förskolan i Bredaryd ska ligga. Bo Svedberg (S), ordförande i Socialdemokraterna Värnamo och ledamot i samhällsbyggnadsnämnden ser positivt på nämndens beslut. 

– Äntligen är det klart! Förslaget är jättebra, med tanke på de alternativ som fanns på bordet. Vi måste titta på tillgänglig mark som kommunen äger och det här alternativet var det bästa vi sett hittills. Vi pratar om en tidsbegränsad användning av marken och det viktigaste i sammanhanget för barnen är närheten till gång- och cykelbanor. En del grannar har antytt att det blir en ökad trafikmängd under morgon och eftermiddag, det kan jag förstå, men nu handlar det om en tidsbegränsad användning av tomten. Jag tycker att tekniska förvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen har gjort det bästa av situationen.

En person som ser problem med förslaget är samhällsbyggnadsnämndens vice ordförande Ibrahim Candemir (KD). Han hade yrkat på att den tillfälliga förskolan i stället placeras i anslutning till det särskilda boendet Bredäng.

– Jag tror att Bredarydsborna är besvikna på nämndens beslut just med hänvisning till de punkter som jag har lyft. Jag vet att det var många Bredarydsbor som ville ha den placeringen som jag hade föreslagit.

Taggar

Dela