Nyheter

Övergiven bil irriterar

Nyheter En övergiven bil full med parkeringsböter skapar irritation i Värnamo.

En övergiven bil full med parkeringsböter skapar irritation i Värnamo. Bild: David Alin  [1/2]

Bild på de senaste parkeringsböterna. Bild: David Alin  [2/2]

I höstas berättade vi om en övergiven bil parkerad på en adress i centrala Värnamo. Bilens vindruta var full av parkeringsböter.

– I stället för att bogsera bort så lappar man den. Hur tänker man?, undrade en läsare.

Ett par månader senare skickar läsaren på nytt bilder på bilen. Den står fortfarande kvar på samma plats och fortsätter fyllas med parkeringsböter. Med anledning av det hela tog vi kontakt med Värnamo kommun i frågan. Martin Axelsson Bahn, handläggare på teknik och projektering på teknik- och fritidsförvaltningen, svarar:

– När det gäller övergivna fordon så ser vi som kommun allvarligt på det och det är inget som vi vill ska förekomma. Det svåra kan vara att hitta dem. Oftast så är det någon orolig närboende som rapporterar kring detta och då får vi upp ögonen för det och agerar. Securitas bötfäller ju felparkerade fordon och skulle det vara att det upprepas med samma fordon och fordonet har fått fem lappar i följd som ej är avlägsnade så kommer det en rapport till kommunen på det. Då kan kommunen försöka få kontakt med fordonsägaren för att förklara att fordonet står olämpligt och behöver flyttas. Om inte det blir lyckosamt så kan det bli så att det görs en ”flytt av fordon”, då transporteras fordonet bort ifrån platsen till en uppställningsplats tills vidare sker i ärendet. Ansvaret ligger ju hela tiden på ägaren till fordonet men vid en ”flytt av fordon” då blir det ett myndighetsärende och sköts av samhällsbyggnadsförvaltningen. Det är viktigt att vi får rätt på övergivna fordon i många aspekter då det inte är bra att ha dem stående, med tiden så kan det bli läckage, vandalisering et cetera.

Taggar

Dela


Läs mer

”Hur tänker man?”

4 reaktioner på Övergiven bil irriterar

Är det cirkus i stan sedan några månader?
Cirkusen i Värnamo kommun har väl pågått i åratal?

Ja, och så står det en avställd cirkusbuss framför Rose Garden på flanaden.
Har stått där i flera månader.

Kommentarsfunktionen är stängd