Nyheter

Ombyggnad ett steg närmare verklighet

Nyheter Tekniska utskottet gav klartecken till en ombyggnad av Figys skolrestaurang.

Tekniska utskottet gav klartecken till en ombyggnad av Figys skolrestaurang. Arkivmontage: David Alin

I går berättade vi om kommunens ambitioner att renovera och bygga om Finnvedens gymnasiums tillagningskök och skolmatsal.

På tekniska utskottets första sammanträde för året diskuteras frågan. Tekniska utskottet beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att fatta startbeslut och överföra projektmedel till tekniska utskottet för investeringen om 16,5 miljoner kronor ”Finnvedens gymnasium ombyggnad av kök och matsal” samt att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att utöka investeringsbudgeten för projekt ”Finnvedens gymnasium ombyggnad av kök och matsal” med 12,5 miljoner kronor. 

– Det här är ett skönt besked att ta, vi har haft lite påpekanden i frågan och det är skönt att förhoppningvis komma till skott i ärendet. Vi hoppas att fullmäktige går med på vår begäran, säger tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M).

– Vi ber fullmäktige om att utöka investeringsbudgeten med 12,5 miljoner kronor. Faktorer som påverkar omfattningen är bland annat en renovering av ventilationen och förbättrade flöden i matsalen. Bara utbytet av ventilationen är beräknad till 5 miljoner kronor. Det handlar om personalens och elevers hälsa, säger tekniska utskottets andre vice ordförande Azra Muranovic (S). 

Taggar

Dela