Nyheter

Ombyggnad av skolkök och matsal närmare verklighet

Nyheter Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ge klartecken till en ombyggnad och renovering av Finnvedens gymnasium kök och matsal.

Figys tillagningskök är i behov av renovering och ombyggnation. I dag diskuterar tekniska utskottet frågan. Arkivmontage: David Alin

Tidigare under året har vi berättat om renoveringsbehovet i Finnvedens gymnasiums tillagningskök. Tekniska utskottet beslutade i januari månad att föreslå till kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige besluta att fatta startbeslut och överföra projektmedel till tekniska utskottet för investeringen om 16,5 miljoner kronor ”Finnvedens gymnasium ombyggnad av kök och matsal” samt att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att utöka investeringsbudgeten för ”Finnvedens gymnasium ombyggnad av kök och matsal” med 12,5 miljoner kronor. 

I tisdags behandlades frågan på kommunstyrelsens sammanträde. En enig kommunstyrelse skickade frågan vidare till fullmäktige. 

– De kommer att få igenom sin önskan. Med tanke på att de tidigarelägger ventilationsarbetena, förslaget på matsalsdesign och så vidare så tycker vi att det blir ett bra förslag, säger Azra Muranovic (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande .

Taggar

1 reaktion på Ombyggnad av skolkök och matsal närmare verklighet

Kan någon fråga om lärarna tycker det är ok att lärarnas lilla men betydelsefulla matrum i matsalen tas bort? En liten stunds ro från cirka 1350 elever i åldern 16–19 år. Ett naturligt forum för lärare att mötas. En möjlighet att äta en bra måltid även för lärare. Vi hinner inte med lunch på stan. Vi har inte alltid matlåda med vi nöjer oss kanske inte med en fikamacka till lunch. Figy är en stor arbetsplats då borde en avskild matplats finnas tillgänglig. Jämställ inte planerings/fikarum med en matsal. Genom detta lilla matrum ges en form av trygghet för elever genom att det finns lärare i matsalen. Att utradera detta visar bara ytterligare hur lite kommunen bryr sig om lärarna. När ska lärare få framföra sin syn?

Kommentarsfunktionen är stängd