Nyheter

Oanvänd hållplats väckte känslor på dialogmöte

Nyheter Den oanvända busshållplatsen vid Mossleplatån hamnade under diskussion på landsbygdsdialog.

Den oanvända busshållplatsen vid Mossleplatån hamnade under diskussion på landsbygdsdialogen i Tånnö. Bilder: David Alin

I höstas berättade vi om att Värnamo kommuns nybyggda busshållplats vid Mossleplatån står oanvänd. Ett resultat av länstrafikens beslut att göra om tre busslinjer till en i centrala Värnamo.

– Tyvärr gjorde besparingarna att denna hållplats inte blev trafikerad då vi behövde minska stadstrafiknätet i Värnamo. När vi får möjlighet att utveckla trafiken igen så är planen att knyta stadstrafiken i Värnamo till denna hållplats, berättade Malin Hellsten, kommunikatör på Jönköpings länstrafik, i en intervju. 

Under landsbygdsdialogen aktualiserades frågan på nytt. Parkeringsfrågan i Värnamo lyftes upp och en av åhörarna höjde rösten.

– Det är svårt att hitta parkeringar på Mossleplatån. Det finns knappt några överhuvudtaget och bussen går bara till sjukhuset. Det är lite långt att gå från sjukhuset bort till vårdcentralen, speciellt för äldre. Bussen måste gå till vårdcentralen, man åker dit av en anledning, säger åhörare.

– Vi jobbar på de fronter vi kan, men det viktiga är att ni som Tånnöbor hör av er med synpunkter och påtryckningar till länstrafiken. Tillsammans kan vi påverka dem, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


Läs mer

Nybyggd busshållplats oanvänd