Nyheter

Nya beskedet om simkunnigheten

Nyheter Simkunnigheten bland kommunens skolbarn minskar inte alls i den utsträckning som tidigare har redovisats, berättar tjänstepersoner för tidningen i dag.

Simkunnigheten bland kommunens skolbarn minskar inte alls i den utsträckning som tidigare har redovisats, berättar tjänstepersoner för tidningen i dag. Arkivbild.

I förra veckan berättade vi om att simkunnigheten bland kommunens skolbarn minskar.

Nu kan vi berätta att minskningen inte alls är så stor som tidigare rapporterat.

– I de siffror för simkunnighet för årskurs 2 som vi hade redovisat hade det tyvärr smugit sig in ett beräkningsfel. De korrekta siffrorna är att 76 procent, inte 56 procent, av alla i årskurs 2 lär sig simma under de schemalagda tillfällena i årskurs 2. Vi beklagar djupt att vi kom ut med denna felaktiga uppgift och kan bara beklaga det. Beroende på pandemi och något förändrade kriterier för godkännande hade vi en förväntan om att resultaten skulle bli sämre än året innan, så när vi fick fram de siffror vi redovisade bekräftade det bara det resultat vi förväntat. Glädjande nog visade det sig alltså vara ett beräkningsfel som orsakade de dåliga siffrorna. Vi kommer att fortsätta jobba med att utveckla vår simskoleverksamhet och strävar mot att kunna lära alla barn simma i årskurs 2, inom schemalagda tillfällen, hälsar Värnamo simhalls enhetschef Emma Edelin och kommunens fritidschef Johan Arvidsson i ett mejl till redaktionen.

Taggar