Nyheter

Ny viadukt prioriteras inte bort i nuläget

Nyheter Tekniska förvaltningens förslag att skjuta på en efterträdare till viadukten antogs inte av tekniska utskottet.

Tekniska förvaltningens förslag att skjuta på en efterträdare till viadukten antogs inte av tekniska utskottet. Arkivbild

I går berättade vi om att tekniska förvaltningen föreslår satsningar på skolor framför byggandet av en ny viadukt. Ett enigt utskott beslutade att inte följa tekniska förvaltningens förslag till investeringsbudget och investeringsplan rakt av utan att avvakta med prioriteringarna till budgetberedningen i kommunstyrelsen. Budgetberedningen mynnar ut i ett budgetförslag som ska klubbas i kommunfullmäktige i juni.

– Investeringarna påverkar kommunens ekonomi i sin helhet och då vill vi ta ett helhetsbeslut. Vi behöver ha in mer fakta för det är så mycket som påverkar: kostnader, prisläge, upplåning, indexregleringar med mera, säger tekniska utskottet utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M).

  Det här förslaget har inte politiserats hittills och det var därför vi valde att utan politisk värdering skicka det vidare till budgetberedningen. Det här är en produkt från tjänstemannaorganisationen allena, säger tekniska utskottets andre vice ordförande Azra Muranovic (S).

Beskedet innebär att det finns en möjlighet att satsningen på en viadukt kan fortskrida. Något Socialdemokraterna i Värnamo vill.

– Det handlar om stentuffa prioriteringar och inget parti kommer att klara av att lägga en budget utan prioriteringar. För vår del är viadukten en viktig del av Värnamobornas livspussel, men om vi satsar på en viadukt så är vi tvungna att skjuta på något annat, säger Azra Muranovic (S).

Taggar

Dela


17 reaktioner på Ny viadukt prioriteras inte bort i nuläget

Viadukten.
Finns det en möjlighet att låta körbanan vika mot järnvägsstationen efter passage av järnväg,
hiss och trappa kan erbjudas gående efter denna passage.
Har detta undersökts?
Detta om gamla sträckning ned mot centrum inte kan tänkas.
Redovisat förslag med skruv kan läggas i papperskorg.

När hastighetsminskande åtgärder på Grevevägen skall till så väljer man den dyraste lösningen, och även den sämsta för de boende. Den typen av beslut genomsyrar kommunen. Är helt oförklarligt hur styrande kan ha sån okunskap och brist på respekt för andras gemensamma pengar. Att få ut mesta möjliga och välja de smartaste lösningarna borde väl vara en självklarhet. Nu sitter hålihuvudetstyrande och skall ta beslut om belopp de inte ens har en uppfattning om och kommuninvånarna sitter och hoppas på det bästa… Än en gång… Men jag vågar satsa en slant på att det blir skit igen, för klarar man inte att anlägga 3-4 vägbulor på Grevevägen utan väljer att söla bort miljoner i att bygga stans bredaste gång/cykelväg så kan man ana vilka idiotlösningar som kommer väljas när vi ska sparka på en boll och köra över ett järnvägsspår….

Ja viadukten måste ju vara det enklaste beslutet i stan. Formen finns ju redan på plats. Kompletera med ett antal nya pelare och gjut en ny på plats.

Så man har förmodligen inte haft pengar till en viadukt de senaste 20 åren. Men plötsligt har man 150 miljoner till en arena.

Kommunen borde inte bygga en ny fotbollsarena då är de ute på hal is om de inte har råd att bygga en ny viadukt.
Värnamo kan åka ut denna säsong då har de kastat våra skattepengar i sjön istället för att bygga en viadukt som alla behöver.

Gjut lite fler stödpelare och förstärk körbanan. Kan inte kosta så mycket, i förhållande till rivning och ny viadukt.

Nu måste det införas tjänstemannaansvar . Har man vetat om detta i tjugo år då undrar man var de har tummarna

Finns det något parti som vill bygga ny viadukt? Berätta gärna det så att man kan rösta på det partiet.

Viaduktens avstängning har påverkat bilfärden genom staden och alla nya regler på vägar som man nu måste ta. Lös det hela och låt oss ha kvar viadukten.

Trafiksituationen måste gå före en ny fotbollsanläggning! Var har miljötänket tagit vägen undrar man?

Det var en på tekniska som sa att de vetat om viaduktens brister 20 år bak i tiden.
Kom inte och säg att inte pengar finns till en ny viadukt..pinsamt av kommunen.

Hoppas den kommer byggas så fort som möjligt..

Det finns pengar till både skolor och broar, man behöver inte prioritera, och skulle man prioritera bort något av det till fördel för en fotbollsarena så undrar man ju verkligen hur det står till.

Tack tekniska utskottet.
Vill bara som Värnamobo tacka för den goda förståelse att tekniska utskottet fattat beslut nu.
C G

Viadukten är nummer 1 för oss i Värnamo.
Värnamo Växer så det knakar, tänk på det.
Byggstart så fort som möjligt.

Nu har viadukten varit avstängd i 16 månader och inget händer. Det är dags att sätta in någon som kan fatta lite snabba beslut. Bygg viadukten, det är prio ett. Sedan finns det bra plats för parkeringshus på Sten Stures-tomten, hur svårt kan det vara?

Kommentarsfunktionen är stängd