Nyheter

Nämndordförande om kritiken: ”I många delar korrekt men missriktad”

Nyheter Omsorgsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson (M) kommenterar revisorernas anmärkning.

– Kritiken är i många delar helt korrekt. Dock är den i lika många delar missriktad. Denna kritik borde ha kommit för många år sedan, menar omsorgsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson (M). Bilder: David Alin

Under gårdagen berättade vi att barn- och utbildningsnämnden och omsorgsnämnden får kritik av revisionen i 2023 års revisionsberättelse och att kommunfullmäktige gett de båda nämnderna möjligheterna att inkomma med en förklaring till anmärkningarna. Med anledning av ärendet tog vi kontakt med omsorgsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson (M) för att få hans syn på ärendet.

– Kritiken är i många delar helt korrekt. Dock är den i lika många delar missriktad. Denna kritik borde ha kommit för många år sedan. Omsorgsförvaltningen har en mängd mycket grundläggande strukturer som behöver byggas upp igen och vi i omsorgsnämnden måste såklart ge förvaltningen tydliga uppdrag och rätt förutsättningar för att så ska ske. Därutöver har vi en otroligt utmanande tid gällande vår ekonomi och det gör att arbetet med detta inte går så fort som man kanske önskar, skriver han i en kommentar till tidningen.

LÄS MER:  Nämnder kritiseras i granskning
Taggar

Dela