Nyheter

Nämnder utreder förslag om alternativ till skolmat

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden och servicenämnden får i uppdrag att utreda möjligheten att servera en tredje maträtt i skolan.

Barn- och utbildningsnämnden och servicenämnden får i uppdrag att utreda möjligheten att servera en tredje maträtt i skolan. Arkivbild.

Förra månaden berättade vi att Jacqueline Wennersten hade skickat in ett medborgarinitiativ där hon föreslår att Värnamo kommun testar att tillföra en tredje rätt på skolans matsedlar.

– Skolmaten är ju en viktig del av barnens vardag. Att orka koncentrera sig, ha idrott och så vidare är svårt med hungriga magar, sa hon i en intervju med tidningen.

På torsdagens kommunfullmäktige var förslaget uppe som ett meddelande till fullmäktiges ledamöter. I meddelandet berättades det att kommunfullmäktiges ordförande har överlämnat initiativet till barn- och utbildningsnämnden och servicenämnden för handläggning.

Taggar

Dela


Läs mer

Förslag om alternativ till skolmat engagerar

3 reaktioner på Nämnder utreder förslag om alternativ till skolmat

Mitt förslag är att man försöker få mest pang för pengarna. I en kommun var kostnaden för skolmat 33 kronor varav råvarorna kostade 12 kronor per portion. Om vuxna kan äta en valfri låda från exempelvis Findus till lunch kanske detta vore ett bättre alternativ. Dessa skulle sannolikt kunna köpas in för 20 kronor per portion och ätas i klassrummet. Mindre matsvinn, gladare ungar, mindre mat som de inte äter och bort med lokal- och personalkostnader. Lösningen är inte alltid osthyvel, nästa år får råvarorna kosta 11,58 kronor eller mer pengar om det är valår.

Antingen äter man det som serveras eller så köper man något för egna pengar.

Enkelt.

Kommentarsfunktionen är stängd