Nyheter

Nämnd utreder populärt friluftsförslag

Nyheter Kommuninvånarens förslag att bygga en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde väckte medborgarnas intresse. Nu ska teknik- och fritidsnämnden utreda förslaget.

Kommuninvånarens förslag att bygga en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde väckte medborgarnas intresse. Nu ska teknik- och fritidsnämnden utreda förslaget. Bild: David Alin

Tidigare i höstas berättade vi om en kommuninvånares önskan om att utveckla grönområdet nedanför Mosslelundsgränd i centrala Värnamo.

– En grillplats med möjlighet till matlagning av medhavd mat skulle ytterligare främja social samvaro, lek och rörelse och därmed hälsa för såväl gamla som unga i Värnamo, året runt. Det skulle inte bara göra Mossleområdet mer attraktivt utan det skulle även bidra till att utveckla Värnamo som stad, menade kommuninvånaren.

Förslaget väckte medborgarnas intressen och fick totalt 142 röster. Ett resultat som innebär att initiativet ska behandlas politiskt. På torsdagens kommunfullmäktige var förslaget uppe som ett meddelande till kommunfullmäktige. I meddelandet berättades det att kommunfullmäktiges ordförande har överlämnat initiativet till teknik- och fritidsnämnden för handläggning.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nämnd utreder populärt friluftsförslag

Ett resultat som innebär att initiativet ska behandlas politiskt. Förslaget väckte medborgarnas intressen och fick totalt 142 röster.

Vad händer då med Folkets Park?
Blev det bortkollrat, trots att det förslaget fick en cirka 200 röster?

Kommentarsfunktionen är stängd