Nyheter

Vill ha grillplats vid grönområde

Nyheter – En grillplats med möjlighet till matlagning av medhavd mat skulle ytterligare främja social samvaro, lek och rörelse och därmed hälsa för såväl gamla som unga i Värnamo, året runt. Det menar en kommuninvånare som föreslår bygget av en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde.

En kommuninvånare föreslår bygget av en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde. Bild: David Alin

Läs kommuninvånarens medborgarinitiativ i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Nedanför bostadsområdet Mosslelundsgränd ligger ett grönområde med vacker natur, fotbollsplan, lekplats, pulkabacke, linbana, fårhage och fornminnen. Området nyttjas flitigt av barn och familjer i Värnamo. Till området kommer förskole-, skol- och fritidsklasser året om för att leka, klättra, gå tipsrundor, titta på djur, ha picknick, fotbollsturneringar eller klassfester. Där genomförs även födelsedagskalas och familjefester, midsommarfiranden och där samlas vi ibland vid nyår för att titta på fyrverkerier och fira in det nya året.

En grillplats med möjlighet till matlagning av medhavd mat skulle ytterligare främja social samvaro, lek och rörelse och därmed hälsa för såväl gamla som unga i Värnamo, året runt. Det skulle inte bara göra Mossleområdet mer attraktivt utan det skulle även bidra till att utveckla Värnamo som stad.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 14 oktober. I skrivande stund har 121 personer röstat ja, vilket innebär att förslaget behandlas politiskt framöver.

– Bra förslag! Enkelt sätt att göra platsen ännu mer attraktiv och bra att sprida grillplatserna över hela stan, menar en kommuninvånare som ställt sig bakom initiativet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha grillplats vid grönområde

Kommentarsfunktionen är stängd