Nyheter

Matbutik invigd: ”En glädjens dag i Horda”

Nyheter Efter 17 år har Horda en ny matbutik igen. I dag invigdes ortens nya obemannade matbutik med pompa och ståt. – Det är en glädjens dag, säger Gunnel Elf.

Många, såväl unga som gamla, trotsade regnet för dagens historiska ögonblick. Det har gått 17 år sedan Horda senast hade en matbutik. Nu är väntan över för Hordaborna, i form av en obemannad matbutik enligt Icas To Go-koncept på 100 kvadratmeters storlek med cirka 2 000 basvaror i sortimentet.

– Det är få handlare förunnat att få öppna en ny butik. Det händer inte många gånger i en handlares liv, så vi är bäldigt överväldigade och tackar Horda Stans för ett fantastiskt fint samarbete, vi tackar Gunnel (Elf) som kom med idén. Den här idén föddes av att Gunnel kom en dag till mig. Hon hade hört talats om det här konceptet, Ica To Go, det hade inte Ica-handlaren i Rydaholm hört talats om. Det händer mycket i vår värld i dag nämligen och det här tycker vi är ett av de mest positiva som har hänt på länge, att vi kan börja etablera oss på landsbygden igen och bygga upp de här Ica To Go-koncepten. Det kommer att ta ett tag för er att vänja er vid de obemannade filialerna, för man sköter sig själv via en app som heter ”Ica To Go” och går in med sitt bank-ID, men ni kan vara lugna. Vi kommer att hjälpa er och finnas här hela tiden och utbilda er, så tillsammans kommer vi att klara det här jättebra, säger Ica-handlaren Patrik Persson.

Gunnel Elf tog över mikrofonen.

– Det är en glädjens dag för Horda och för samhällena runt omkring. När jag var liten så fanns det tre affärer och en mjölkaffär i det här samhället, men ni som är födda här vet att de här tre affärerna lades ner en och en. Till slut var det ingen kvar och nu har vi levt utan affär i ungefär 17 år, så det är jätteroligt det här. Vi är så tacksamma för det här arbetet som Ica och Horda Stans fick till och att ni kunde nätverka så till den grad som ni gjorde hela vägen ända fram till nu. Det har kostat arbete, pengar och möda och det vi som står här nu kan göra, det vet ni allihopa, det är att handla. Handla, handla, handla ända fram till 24 på natten, då stänger butiken, avrundade Gunnel Elf med att utbringa ett fyrfaldigt leve för butiken.

Efter tal var det dags för bandklippning. Gunnel Elf och Patrik Persson fick assistans av barn från Igelkottens förskola och Horda fritids som tillsammans förklarade matbutiken invigd. Kolla in Davids bildspel från evenemanget nedan!

Parkeringarna fylldes snabbt med bilar.  [1/15]

Folkmängden syntes på långt avstånd.   [2/15]

Många nyfikna hade tagit sig till invigningen.   [3/15]

70-årsjubilerande Horda Musikkår stod för underhållningen.   [4/15]

– Det är få handlare förunnat att få öppna en ny butik. Det händer inte många gånger i en handlares liv, så vi är bäldigt överväldigade och tackar Horda Stans för ett fantastiskt fint samarbete, vi tackar Gunnel (Elf) som kom med idén, inleder Ica-handlaren Patrik Persson.  [5/15]

– Det är en glädjens dag för Horda och för samhällena runt omkring. När jag var liten så fanns det tre affärer och en mjölkaffär i det här samhället, men ni som är födda här vet att de här tre affärerna lades ner en och en. Till slut var det ingen kvar och nu har vi levt utan affär i ungefär 17 år, så det är jätteroligt det här, säger Gunnel Elf.  [6/15]

Invigningsbandet på väg att klippas...  [7/15]

...bandet är klippt och butiken officiellt öppnad.  [8/15]

Nyfikna kunder tar sig in en titt i butikslokalerna.  [9/15]

Under dagarna kommer butiken att bemannas.   [10/15]

Det förra kommunalrådet Maria Leifland ser positivt på satsningen.   [11/15]

Premiärkön ringlar sig långt utanför butiken.   [12/15]

Många tar chansen att få sig en titt i lokalerna.   [13/15]

Horda Stans bjöd på fika.   [14/15]

Nya färgglada skyltar ger liv åt fasaden.   [15/15]

Taggar

Dela


Läs mer

Satsar på obemannad matbutik i Horda

2 reaktioner på Matbutik invigd: ”En glädjens dag i Horda”

Lycka till med nyöppningen av Ica-butiken i Horda! Butiker på landsbygden behövs.
/Stefan Westerman, Kållered

Matbutik är en viktig del av samhället. Här erbjuds fördelar och möjligheter för lokal utveckling och gemenskap.

Kommentarsfunktionen är stängd