Nyheter

Lions Värnamo delar ut julklappar till ensamma äldre: ”En uppmuntran och en symbol”

Nyheter Lions uppmärksammar tillsammans med Norhedsstiftelsen ensamma äldre med julklappar. – Det är både en uppmuntran och en symbol för att de skall känna sig delaktiga i samhället och att de finns trots den ensamhet de upplever i vardagen, säger Bengt Jonsson.

Lions Club Värnamo uppmärksammar tillsammans med Norhetsstiftelsens ensamma äldre med julklappar. Bild: Lions Club Värnamo

Lions Club Värnamo har i många år uppmärksammat de boende på kommunens äldreboende genom att vid Luciatiden bjuda på tårta vid deras luciafika. Då många äldre fortfarande bor kvar i sina hem och får hjälp med praktiska sysslor av hemtjänsten har Lions också velat uppmärksamma dessa på något sätt, för tråkigt nog lever många av dem i ensamhet med många gånger endast besök av hemtjänstens duktiga personal. Därför blir det premiär i år för en julklappsutdelning till dessa brukare.

– Det är både en uppmuntran och en symbol för att de skall känna sig delaktiga i samhället och att de finns trots den ensamhet de upplever i vardagen. Att vi medmänniskor tänker på dem också, en viktig del i Lions Värnamo aktivitet är att skapa lite guldkant i vardagen för äldre. Detta görs i samarbete med Norheds stiftelse som helt vill verka för dessa äldre medmänniskor. Utdelningen av dessa julklappar sker genom hemtjänstens duktiga personals försorg, skriver Bengt Jonsson i ett mejl till redaktionen.

Taggar

Dela


Läs mer

En välgörande överraskning

1 reaktion på Lions Värnamo delar ut julklappar till ensamma äldre: ”En uppmuntran och en symbol”

Kommentarsfunktionen är stängd