Nyheter

En välgörande överraskning

Nyheter Lions Värnamo vill uppmärksamma ensamma äldre i juletider. I eftermiddag överlämnades en gåva i form av cirka 170 julklappar till brukare i Värnamo kommun.

Nejra Husanovic, chef för hemtjänsten på Gröndal och Mossle, tog emot Lions Värnamos julklappar som överlämnades av Bengt Jonsson.  [1/3]

Julklapparna består av Alladin-askar och en julhälsning.   [2/3]

Åtta lådor med cirka 170 Alladin-askar på väg in på Linneberg.   [3/3]

Lions Club Värnamo har i många år uppmärksammat de boende på kommunens äldreboende genom att vid Luciatiden bjuda på tårta vid deras luciafika. Då många äldre fortfarande bor kvar i sina hem och får hjälp med praktiska sysslor av hemtjänsten har Lions också velat uppmärksamma dessa på något sätt, för tråkigt nog lever många av dem i ensamhet med många gånger endast besök av hemtjänstens duktiga personal. Därför blir det i år premiär för en julklappsutdelning till dessa brukare. På tisdagseftermiddagen överlämnades julklapparna, i form av chokladaskar med en tillhörande julhälsning, på baksidan av Linnebergs äldreboende till hemtjänstpersonal för vidare distribution i veckan till brukare runt omkring i kommunen.

– Vi vet att många äldre bor ensamma och att hemtjänsten kan vara den enda sociala kontakt de får på sin dag, så vi började på om vi kan uppmärksamma de som lever ofrivilligt ensamma på något sätt. Sedan vill vi även lyfta den fantastiska personal som hemtjänsten har och ge dem uppmuntran och omtanke för de gör ett fantastiskt jobb, därför får kommunens 13 knutpunkter för hemtjänstpersonalen också en chokladask. Vi hoppas att det här kan vara startskottet på en ny tradition och tackar Norhedsstiftelsen som är med och möjliggör det här initiativet, säger Bengt Jonsson.

– Från personalens sida kan jag bara säga ett stort tack. Vi är otroligt tacksamma för det här initiativet som skänker uppmuntran och omtanke och vi är jättetacksamma att Lions också vill uppmärksamma de som jobbar inom hemtjänsten, säger Nejra Husanovic, chef för hemtjänsten på Gröndal och Mossle i Värnamo.

Taggar

Dela


Läs mer

Lions Värnamo delar ut julklappar till ensamma äldre: ”En uppmuntran och en symbol”

4 reaktioner på En välgörande överraskning

Mamma har inte fått någon chokladkartong. Hon bor hemma med hemtjänst. Var där efter ett idag. Fint initiativ i alla fall.

Även här som i mycket annat, så har kommunen verkligen tänkt till!

Vi på kommunala Finnvedsbostäders trygghetsboende Sjösala i Bor räknas naturligtvis av kommunen som en privat aktör/ett privat trygghetsboende. Här är en stor del av de boende beroende av den hittills helt trygga och underbara hemtjänsten i Bor. (Men här i Bor så är vi tyvärr åter mitt uppe i förändringarnas värld vad beträffar hemtjänsten)!

Att vi räknas som privat trygghetsboende medför att vi inte bara är uteslutna från kommunens engagemang som det som ordnas på till exempel kommunens seniorverksamheter i Bredaryd, Forsheda, Luddö Källa, Expo och Rydaholm.
Vi blir då heller inte uppvaktade av organisationer som till exempel Lions!

Men!
I Värnamo kommuns Riktlinje – Trygghetsboende i Värnamo kommun 2022-08-17 står följande:

TRYGGHETSBOENDE
”Ett trygghetsboende är ett vanligt boende i egen lägenhet med hög tillgänglighet samtidigt som det finns gemensamma utrymmen för social samvaro och
1) måltider på boendet eller i direkt anslutning till det – FINNS EJ PÅ SJÖSALA!
(De boende sitter hemma i sina kök med förhoppningsvis maten serverad på porslin!)

2) Under vissa tider finns en aktivitetssamordnare på plats. – FINNS EJ PÅ SJÖSALA!
(Då tror jag inte att man menar vår förträffliga värd här på Sjösala).
Tanken är att skapa förutsättningar för ett tryggt, rikt, aktivt och självständigt liv.
Minst en person i hushållet ska vara 65 år eller äldre. Vid dödsfall får den efterlevande bo kvar i lägenheten även om hen är yngre än 65 år. I det här dokumentet beskriver vi hur trygghetsboendet fungerar för den som bor där och för den som hyr ut bostaden.”
.- .- .-

Men, vi boende på Sjösala kan själv!

Men jag lovar att skicka in någon typ av ansökan till bl.a. Lions i början av 2024!

Med en önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År till Värnamo Kommuns politiker och tjänstefolk!

Kommentarsfunktionen är stängd