Nyheter

Kommunstyrelsen sa nej till flaggande sparförslag

Nyheter Kommunstyrelsen nekade barn- och utbildningsnämndens begäran om att undantas från kommunens riktlinje för flaggning.

Kommunstyrelsen nekade barn- och utbildningsnämndens begäran om att undantas från kommunens riktlinje för flaggning.

Tidigare i höstas berättade vi om att barn- och utbildningsförvaltningen ville undantas från Värnamo kommuns flaggpolicy. En åtgärd som skulle innebära att förvaltningen sparar omkring 250 000 kronor per år.

Barn- och utbildningsnämnden skickade frågan vidare till kommunstyrelsen, som på dagens sammanträde diskuterade ärendet. Kommunstyrelsen beslutade att avslå nämndens begäran.

– Vi tyckte att det inte var någon bra idé. Tanken med sparkravet är att man ska hitta sätt för att arbeta smartare inom organisationen, men det här blev lite tokigt. Vi ska flagga på allmänna helgdagar i enlighet med riktlinjen, så vi avslog avsteget från policyn, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

6 reaktioner på Kommunstyrelsen sa nej till flaggande sparförslag

Det finns folk som skulle önska att få göra detta. 250 000 kronor för att höja flaggan?
Är detta endast röda dagar?

Löjligt, så någon vaktmästare ska tvingas jobba på röda dagar bara för att hissa flaggan trots att det varken är elever eller lärare på plats, detta till en kostnad på över 200 000. Politikerna i Värnamo kommun verkar tro att skattepengarna växer på träd.

Jag kan ta jobbet att flagga på samtliga 20 stänger!
Jag kan pruta ner lönen från 250.000 till 200.000 kronor för dessa 17 arbetsdagar. Var skrivet jag på?

Löjligt att man ska behöva flagga på skolgårdar de dagar det inte är någon på skolorna. Både anställda och elever.

Kommentarsfunktionen är stängd