Nyheter

Kommunstyrelsen enig om en ny Trälleborgsskola 

Nyheter En enig kommunstyrelse ställde sig bakom rivandet av nuvarande Trälleborgsskolan till förmån för en helt ny skola.

I dag behandlar kommunstyrelsen förslaget om att riva Trälleborgsskolan och bygga en ny på samma plats.  [1/1]

Häromdagen berättade vi att kommunstyrelsen skulle diskutera förslaget om en ny Trälleborgsskola. 

En enig kommunstyrelse ställde sig bakom tekniska utskottets beslutsförslag. De beslutade att omfördela de 522 miljoner kronorna i de tre partneringprojekten till en övergripande budget för alla tre projekt, att föreslå rivning av befintlig skola och att bygga en helt ny skola  samt att föreslå kommunfullmäktige att utöka investeringsbudgeten för partneringprojekten med 47 miljoner kronor för budgetåren 2023–2025, vilket omfattar utökade byggkostnader för Trälleborgsskolan vid val av rivning, evakuering, provisorisk utemiljö, ökad budget för Gröndalsskolans idrottshall samt ökade byggherrekostnader. 

– Jag hoppas att fullmäktige tar det här beslutet. Det känns som att det är rätt många som har sagt ”äntligen!” Det finns en upp- och en nersida med det här: En uppsida är att det kommer att kunnas byggas ihop med de andra partneringprojekten, vilket möjliggör att den nya skolan kan stå klar tidigare än den planerade renoveringen. En nersida är att skolan behöver evakueras och att investeringen blir 47 miljoner kronor större än beräknat, men med lägre driftskostnader blir det på lång sikt en bra affär, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunstyrelsen enig om en ny Trälleborgsskola 

Kommentarsfunktionen är stängd