Nyheter

Kommunstyrelsen behandlar grönskande förslag

Nyheter Vad sägs om en stadssymbol förvandlad till en grön oas? Det vill en medborgare, som har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen.

En kommunmedborgare vill förvandla viadukten till en grön oas. Foto: Montagebild

Den 1 april berättade vi om medborgarinitiativet om att förvandla viadukten till en så kallad ”high line park”. En nyhet som många trodde var ett april-skämt, men som i själva verket var en sanning.

Det grönskande förslaget fick mer än 100 röster och får därför behandlas politiskt.

Under kommunfullmäktiges senaste sammanträde beslutades att förslaget, tillsammans med tre andra remitteras till kommunstyrelsen för vidare behandling.

Taggar

7 reaktioner på Kommunstyrelsen behandlar grönskande förslag

Riv så finns det plats till att bygga parkeringshuset ni pratade om.

…märkligt många stadsbor som inte orkar ta cykeln till centrum….😉

Gör i stället om Sten Stures till en mötesplats för ung som gammal, med olika temakvällar av lokala musiker, berättarkvällar och dylikt. Sätt upp lite mysig belysning och några härliga soffor, inramad av lite växtlighet. Parkeringen får stryka på foten. Kanske det finns plats för någon lättare pop up-verksamhet i form av kaffe, glass, juicebar med mera?

Kan man kombinera detta med en nerfart för trafik som börjar och slutar ungefär där viadukten nu börjar och slutar, så varför inte? Borde inte behöva kosta skjortan och samtidigt bli ett lite piggt inslag i en annars ganska trist och till och med misslyckad stadsmiljö. Håller dock med om att trafikflödet och framkomlighet från övre delar till centrum måste prioriteras före ett sådant projekt.

Håller mig dig Kalle.
Man orkar inte ens ta sig ner till stan nu mera.
Ta tag i och fixa viadukten eller bygg en ny…

Alltid gynnat den lokala handeln/restauranger men nu känner man att bara ta sig ner är ett stort projekt…

Nu får det vara slut med tramspolitiker. Vi har tillräcklig med gröna område i staden som ni bebygger i stället. Renovera viadukten så vi som bor ovan sida av viadukten kan komma till centrum utan att köra halva staden runt.

Kommentarsfunktionen är stängd